Барак Обама и дъщеря му Малия Снимка: Reuters
fallback

Президентът на САЩ Барак Обама започна отпуската си на остров Мартас Винярд с една от дъщерите си, а ще го напусне с другата, съобщава Асошиейтед прес.

За пръв път по време на лятната ваканция на президента двете тийнейджърки няма да изкарат цялата почивка с баща си. Обама напусна Вашингтон на 9 август заедно със съпругата си, дъщеря си Малия и двете им кучета. От Белия дом заявиха, че 13-годишната Саша ще се присъедини към семейството на по-късна дата за част от почивката в луксозния остров курорт.

Но от своя страна Малия няма да е вече в Мартас Винярд, когато по-малката й сестра пристигне там. Дъщерите си разменят местата и ще изкарат по една седмица в компанията на родителите си.

16-годишната Малия се завърна във Вашингтон в понеделник заедно с баща си и не се очаква да се завърне отново на острова в щата Масачузетс. От Белия дом съобщиха, че Саша ще се присъедини към родителите си през тази седмица, без да уточнят деня на пристигането й и по какви причини е отсъствала. Не стана ясно и защо Малия си е тръгнала от Мартас Винярд.

Президентът Обама често печели симпатиите на другите родители, когато се оплаква, че дъщерите му не са много заинтересовани от това да прекарват времето си с него. "С изненада откривам", довери президентът пред Си Ен Ен, "че с всяка година очаквам с по-голямо нетърпение да сме заедно. А те от тяхна страна са все по-малко очаровани от тази перспектива!"

Барак Обама е планирал да се завърне на Мартас Винярд във вторник вечерта, след като прекъсна отпуската си по средата, за да проведе двудневни важни срещи в Белия дом. Отпуската му приключва на 24 август.

Отсъствието на момичетата от курорта показва колко време е изминало, откакто баща им стана президент. Когато това се случи през 2009 година, те се преместиха с родителите си в Белия дом, и бяха респективно на 10 и 7 години. Сега, когато вече са пораснали, те водят все по-активен живот извън този на семейството, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Николай

преди 9 години

До боКспинди Пише се сълза ;)

11

Анонимен

преди 9 години

Прочетох заглавието. Наместих го. Опитах се да ми пука малко за момичето. В арабския свят умират деца. В Африка умират деца. Дори и в България умират деца. За тях ми пука. За на Обама щерката - не. Наместих го пак. Коментирах.

10

Анонимен

преди 9 години

да внимава с бг бакшишите, много удрят в сметкитемартас е препълнен с българска ***

fallback