Снимка: Twitter

Испанският принц Фелипе позира за нова фотосесия с дъщерите си Леонор и София дни преди да стане крал и да поеме трона от баща си Хуан Карлос. Принцът трябва да бъде коронясан за царуващ монарх на Испания в четвъртък.

Очарователните кадри на Фелипе и децата му са направени в семейния им дом в Мадрид. Те показват бъдещия крал на Испания като горд семеен мъж и баща, който винаги е в добро настроение, когато е с момичетата си.

46-годишният принц каза наскоро, че се надява един ден голямата му дъщеря Леонор да поеме неговата фондация „Принсипи де Астуриас“. Освен това тя ще стане най-младата наследница на престола в Европа, след като баща ѝ стане крал.

Досега русите момиченца бяха държани до голяма степен извън светлината на прожекторите от своите родители Фелипе и Летисия.

Те позволяваха от време на време дъщерите им да бъдат снимани, но само за официални поводи. След като в четвъртък Фелипе бъде обявен за крал Фелипе VI на Испания, Леонор ще приеме титлата принцеса на Астурия, която се равнява на Принца на Уелс (какъвто е най-големият син на британската кралица Елизабет Втора – Чарлс).

Според испанската конституция Леонор може да стане кралица един ден, ако родителите ѝ не се сдобият със син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase