Снимка: Reuters
fallback

Сърбия, която преди няколко години бе победител на конкурса Евровизия, не изпрати свой представител на тазгодишното състезание заради финансови затруднения, но сръбските изпълнители и фенове се надсмяха над конкурса, след като "Брадатата дама" Кончита Вурст от Австрия спечели първото място, предаде ДПА.

Триумфът на австрийския травестит е доказателство, че този някога престижен конкурс се е превърнал в ненормално шоу, пише днес в. "Информер".

Oще по темата
Композиторът Драган Брайович, който е писал няколко песни за предишни конкурси, също заклейми шоуто, като посочи, че е "ненормален парад".

Сърбия излъчваше директно целия конкурс, а коментаторът направи редица негативни забележки за Вурст. Сърбия, която е страна традиционалист, е настроена с неприязън, дори ожесточено към гейовете и други сексуални малцинства, отбелязва ДПА.

От сръбска страна подкрепа за Кончита Вурст бе изразена само от победителката на Евровизия през 2007 г. Мария Шерифович. Самата Шерифович бе осмяна от много свои сънародници миналата година, след като разкри, че е лесбийка.

Пред в. "Блиц" тя посочи, че триумфът на транссексуален изпълнител заслужава уважение, не само от отделни лица, а от целия свят".

Междувременно депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов в обръщение до министъра на културата на Русия Владимир Медински настоява да бъде забранено на победителя на "Евровизия 2014" да посещава Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомня, че Кончита Вурст е обещала на феновете си световно турне, което включва и Русия. Според Милонов обаче "брадатата дама" е грубо оскърбление за всички народи на Русия.

Депутатът Виталий Милонов е известен със спорните си законопроекти и предложения. По негова идея през февруари 2012г. в Санкт Петербург е приет закон за налагане на глоби за пропагандиране на педофилията и хомосексуалзма.

През декември същата година той обвини Лейди Гага и Мадона в нарушаване на визовия режим на Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

TrollTerminator

преди 9 години

До иво 151Нека те поправя, транссексуалността няма нищо общо със хомосексуалността. А също така Въпросната Кончита няма нищо общо с транссексуалността. Цитирам: "Транссексуалността е форма на полова идентичност, при която даден човек трайно и устойчиво се идентифицира като представител на срещуположния пол." Не виждам как Кончита се идентифицира с жена? По скоро се подиграва на жените болни от Хирзутизъм - прекомерно или повишено окосмяване у някои жени на части от тялото, където такова липсва.

129

Анонимен

преди 9 години

Не съвършеното, а несъвършеното е това, което се нуждае от любовта ни.Оскар Уайлд

128

Анонимен

преди 9 години

Сърбия, която преди няколко години бе победител на конкурса Евровизия с трътлесто грозновато лесби...

fallback