Снимка: БТА

Докато тревата е зелена и докато Земята се върти около оста си, Джордж Клуни - вечният холивудски ерген, ще остане ерген. Или поне така си мислеха всички, докато не гръмна новината, че актьорът се е сгодил, пише "Индипендънт".

Но коя е дамата, която успя да постигне това, което куп сервитьорки, модели и наперени актриси не успяха?

Новата годеница на Джордж Клуни е невероятната Амал Аламудин. Тя е красива, но също така и много успяла адвокатка по международно право.

Амал много се различава от бившите партньорки на секссимвола Клуни, изтъква "Мирър". Освен че е привлекателна жена, тя има и забележителна кариера.

Аламудин е родена в Бейрут и е на 36 години.

Още по темата
Тя не е холивудска звезда и е далеч от светлините на прожекторите, но е преуспяваща адвокатка, която се занимава с международно право и защитава човешките права.

Нейни клиенти са интересни личности като създателя на Wikileaks Джулиан Асандж и бившия украински премиер Юлия Тимошенко. Също така е работила като съветник на посредника за конфликта в Сирия Кофи Анан.

Годеницата на актьора, спечелил Оскар, е съветник и на краля на Бахрейн. Образованието на Аламудин е също толкова впечатляващо, колкото и автобиографията й.

Тя е завършила Университет по право в Ню Йорк и също така е учила в Оксфорд. Това е доказателство, че любимата на Клуни е освен красива и много интелигентна.

Аламудин владее френски и арабски и се бори за човешките права както в Америка, така и в цял свят. Автор е на публикации по международно криминално право. Аламудин успява да изгради почти невъзможния женски образ на красива и успяла жена.

Докато се опитва да спаси света, Амал отделя време и на годеника си - двамата влюбени са забелязани на сафари в Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase