Снимка: Getty Images

Какво знаем за Леонардо ди Каприо? Това, че е един от най-талантливите актьори на своето поколение, че излиза само с жени, които имат статут на супермодели, че обича купоните с приятели и... че никога не е печелил награда „Оскар“, въпреки че целият свят смята, че си я е заслужил. А какво не знаем за мега звездата на Холивуд?

Ами това, че е нещо като съвременната Майка Тереза... и тези 30 факта:

1. Руският милиардер Василий Клюкин плати $ 1.5 милиона, за да отиде на космическа „почивка“ с Лео на борда на кораба на „Върджин галактик“.

2. През 2009 г. Лео и Кейт Уинслет помогнаха на хората от старчески дом да си платят таксито. Във въпросното здравно заведение живеел последният оцелял човек от „Титаник“.

3. Лео може да говори свободно немски език.

4. Леонардо е бил първият актьор, на когото е предложена ролята на Патрик Бейтман (изиграна от Крисчън Бейл) в „Американски психар“, но той не я приема, защото всичките му фенове по онова време са тийнейджъри и той не иска да ги подтиква към насилие.

5. Той е кръстен на Леонардо, защото бременната му майка е била в музей в Италия и е разглеждала творбите с живопис на Леонардо да Винчи, в момента, когато са ѝ започнали родилните болки.

6. Лео притежава гигантска костенурка домашен любимец.

7. През 2011 г. той си купи картина на Салвадор Дали за 1,2 милиона щатски долара, като на същия търг е наддавал и за творба на Пикасо.

8. Първият му агент е искал да промени името му на Лени, защото е смятал, че Леонардо звучеше прекалено етнически.

9. Лео притежава своя собствена компания за органично кафе.

Останалите любопитни факти може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase