Снимка: Getty Images/Gulliver Photos
fallback

Поп музиката постепенно придобива друг облик, след като в нея постоянно влизат различни млади звезди с интересен характер и житейска философия. Поп принцесите от времето на Бритни и Кристина се сменят с бунтарки, които искат да пеят за по-социални и смислени неща.

Миналата година истински бум направи 17-годишната Лорд (Lorde), която нашумя с хита си „Royals" и нападките, които отправи към любимката на тийнейджърите Селена Гомес.

Младата дама, която е родом от Нова Зеландия, обвини дългогодишната звезда на Дисни, че не е никак женствена. И това всъщност не помрачи славата ѝ, а я направи още по-известна. Гомес от своя страна пък реши да не се заяжда с колежката и дори в скорошно интервю сподели, че се радва на успехите ѝ и харесва творчеството ѝ.

Изглежда, че талантът на Лорд е забелязан и от други, и сп. Rolling Stone побърза да постави нашумялата певица, която определя себе си като феминистка, на своята последна корица. Ето и някои акценти от интервюто ѝ:

За авторите, които я вдъхновяват: Реймънд Карвър определено е един от тях. Неговите думи сякаш са перфектно подредени и знаеш как ще те накарат да се почувстваш.

За фигурите, които са повлияли стила ѝ: Просто взимам от различни хора по нещо. Не знам как стигнах до стила, който имам в момента... Грейс Джоунс ми оказа някакво влияние, защото си казах: „Тези рамена! Тези панталони! Момичетата може да носят панталони и да изглеждат невероятно".

За това как се е променила перспективата ѝ след „Royals": Много е странно да създадеш песен като тази и да запишеш албум и после да попаднеш в една друга стратосфера, от гледна точка на това за какво да пишеш или как да подхождаш към някои субекти. Искам ли наистина да пиша за неща от сорта на: „Аз съм в джакузито си и имам много пари, но съм тъжна?". Би било интересно да видя дали нещо подобно ще повлияе на креативността ми.

За това как остава здраво стъпила на земята: Когато се виждам с хора, които ме вдъхновяват и са известни, все още си казвам: „Боже! Този човек иска да говори с мен". И мисля, че когато спреш да се изненадваш от това и в главата ти излиза „Разбира се, че иска", тогава спираш да бъдеш този, който си.

Вижте кадри от фотосесията в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пърпъла

преди 10 години

Да живее Джон Лорд!:)

10

.

преди 10 години

А знаете ли какво чух преди малко? Че вместо тая ,,17 годишната,, (*** майтапа!:) пеела оная грозната ирландка от ,,Кренбърис,,. Обаче на мен не ми прилича на нея. Но може пък да са обработили звука, нали?:)

9

черен коч

преди 10 години

*** кикимората

fallback