fallback

Общ преглед

В индустрия като модната, която е жадна за промени, Кейт Мос продължава да бъде на върха и на своята 40-годишнина.

Пренебрегвайки трупащите се години, Кейт Мос посреща годишнината си като момиче на "Плейбой" на корицата на списанието - в черен корсет и със заешки уши. Вместо да забави темпото, манекенката се захваща с нови дейности - тя ще дебютира като моден редактор за британското издание на "Вог" през пролетта. В същия период ще пусне нова колекция за "Топшоп" седем години след първото си сътрудничество с марката.

Как ще отбележи рождения си ден? Носят се всякакви слухове, като според таблоидите е избрала райския частен остров Некер на Ричард Брансън. Говори се, че съпругът на Мос Джейми Хинс ще й подари апартамент в Париж за рождения ден, съобщи Фимейл фърст. В Лондон годишнината на модната икона е повод да бъде организирана изложба с картини, вдъхновени от нейни снимки.

Кейт Мос дебютира преди 26 години, като продължава да очарова. Тя е като абонирана за кориците на списанията и е лице на многобройни рекламни кампании, но вече участва в дефилета само по изключение.

Благодарение на договорите си с "Версаче" и "Римел" Кейт Мос е на четвърто място сред най-добре платените манекенки според сп. "Форбс". От юни 2012 до юни 2013 тя е спечелила 5,7 милиона долара.

Манекенката обаче е много дискретна пред медиите и по съвет на бившия си приятел Джони Деп се съгласява на интервюта изключително рядко.

"Затова не използвам Twitter и другите подобни. Не искам хората да знаят истината през цялото време. Това запазва загадъчността" - пише тя в автобиографичната си книга, излязла през 2012 г.

Тази загадъчност подхранва любопитството към лондончанката, която има дъщеря на 11 години, а от 2011 г. е омъжена за рокмузиканта Джейми Хинс след бурна връзка с наркотичен привкус с певеца Пийт Дохърти.

Дъщеря на барман и туристически агент, израснала в лондонско предградие без чар, звездата винаги е била заобиколена от нещо скандално, което засилва успеха й. Открита е едва 14-годишна на летище "Кенеди" в Ню Йорк.

През 90-те години на миналия век тя става въплъщение на "хероиновия шик" и я обвиняват, че придава блясък на дрогата и че оправдава анорексичността. През 2005 г. тя губи няколко договора, когато излиза запис как взима кокаин. Но скандалът я прави още по-популярна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

sodom

преди 10 години

Корава е .... само за бати е...

17

Бай Али Реза от Дели

преди 10 години

Това гродзило става за брулене на оре'и!За нищо друго не става, хайванчето му просто...

16

anon

преди 10 години

"живот на шеста скорост"...хм... шеста е за лежерно крузване. на нея почти няма ускорение. да не говориме че при мощните коли 6-та е толкова дълга, че вмакс се постига на 5та...

fallback