Общ преглед

В индустрия като модната, която е жадна за промени, Кейт Мос продължава да бъде на върха и на своята 40-годишнина.

Пренебрегвайки трупащите се години, Кейт Мос посреща годишнината си като момиче на "Плейбой" на корицата на списанието - в черен корсет и със заешки уши. Вместо да забави темпото, манекенката се захваща с нови дейности - тя ще дебютира като моден редактор за британското издание на "Вог" през пролетта. В същия период ще пусне нова колекция за "Топшоп" седем години след първото си сътрудничество с марката.

Как ще отбележи рождения си ден? Носят се всякакви слухове, като според таблоидите е избрала райския частен остров Некер на Ричард Брансън. Говори се, че съпругът на Мос Джейми Хинс ще й подари апартамент в Париж за рождения ден, съобщи Фимейл фърст. В Лондон годишнината на модната икона е повод да бъде организирана изложба с картини, вдъхновени от нейни снимки.

Кейт Мос дебютира преди 26 години, като продължава да очарова. Тя е като абонирана за кориците на списанията и е лице на многобройни рекламни кампании, но вече участва в дефилета само по изключение.

Благодарение на договорите си с "Версаче" и "Римел" Кейт Мос е на четвърто място сред най-добре платените манекенки според сп. "Форбс". От юни 2012 до юни 2013 тя е спечелила 5,7 милиона долара.

Манекенката обаче е много дискретна пред медиите и по съвет на бившия си приятел Джони Деп се съгласява на интервюта изключително рядко.

"Затова не използвам Twitter и другите подобни. Не искам хората да знаят истината през цялото време. Това запазва загадъчността" - пише тя в автобиографичната си книга, излязла през 2012 г.

Тази загадъчност подхранва любопитството към лондончанката, която има дъщеря на 11 години, а от 2011 г. е омъжена за рокмузиканта Джейми Хинс след бурна връзка с наркотичен привкус с певеца Пийт Дохърти.

Дъщеря на барман и туристически агент, израснала в лондонско предградие без чар, звездата винаги е била заобиколена от нещо скандално, което засилва успеха й. Открита е едва 14-годишна на летище "Кенеди" в Ню Йорк.

През 90-те години на миналия век тя става въплъщение на "хероиновия шик" и я обвиняват, че придава блясък на дрогата и че оправдава анорексичността. През 2005 г. тя губи няколко договора, когато излиза запис как взима кокаин. Но скандалът я прави още по-популярна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар