Дженифър Лорънс и героинята й в "Игрите на глада" Катнис Евърдийн. Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Катнис Евърдийн не само размахва лъка и стрелите на надеждата в "Игрите на глада: Възпламеняване" - втория филм от поредицата по романите на Сюзан Колинс, но е и вдъхновителка на нова модна линия, пресъздаваща измисления свят на Капитола извън екрана, предаде Ройтерс.

Колекцията на дизайнерката на филма Триш Съмървил за онлайн търговската верига Нет-а-порте не случайно е наречена "Капитол кутюр".

Във втория филм от поредицата главната героиня Катнис Евърдийн става символ на революцията срещу потисничеството на Капитола, управляващ измисления свят Панем.

Облеклата и аксесоарите в колекцията са вдъхновени от дрехите, които Триш Съмървил е проектирала за екранната героиня Катнис, в ролята на която се превъплъщава носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс.

Дизайнерката се надява, че колекцията й, включваща разнообразни предложения - от тениски за 75 долара до подобие на кожената рокля на Катнис за 995 долара, ще бъде по джоба на клиентела с различни възможности.

"За мен беше важно да предложа възможност както на почитателите на поредицата, така и на клиентелата на Нет-а-порте. Колекцията не е изцяло ориентирана към фенската маса на "Игрите на глада", но е и опит да разкрием част от модата в киното", казва Триш Съмървил.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

Пише се котюр, селянко

fallback