Снимка: Pirelli

Тази седмица започнаха снимките за юбилейния брой на календара на Pirelli, който догодина чества 50 години от първия си брой. За целта той излиза със специално издание, събрало едни от най-известните модели и фотографи, които отново ще покажат необятната красота на женското тяло.

През годините календарът добива популярност със своите провокативни и креативни снимки, които събличат голи лица, познати от модния подиум. В този брой може да видите прелестните Алесандра Амброзио, Хелена Кристенсен, Каролина Куркова, Алек Уек, Миранда Кер и Исабели Фонтана. Дамите позират по риза и бели бикини пред фотографите Патрик Демарчелиер и Петер Линдберг.

За пръв път изданието излиза на пазара през 1964 г., като тогава бройката е лимитирана само за ВИП клиенти. През годините календарът се печата в по-голям тираж и успява да вкара на страниците си най-красивите жени в света.

За юбилейния брой на изданието фотографите са се спрели на ретро излъчването. Кадрите са черно-бели и освен с бели ризи шестте красавици позират и по черно бельо и пуловери.

В 50-ото издание освен новите кадри може да бъдат видени и някои снимки, които са се превърнали в емблематични за календара през годините. На една от тях четири модела лежат напълно голи по корем във вода, а на дупетата им се виждат следи от гуми. Кадърът е правен през далечната 1984 г.

В света на календарите Pirelli фотографите са почти толкова важни, колкото моделите.„Pirelli не е работа. Там правиш, каквото искаш. Имаш пълна свобода!", каза Патрик пред сп. Sunday Times Style.

„Около 25 компании са ме карали да направя календар като този на Pirelli. Те искат в кадрите да има шоколад или машини. Какво им казах ли? Да си гледат работата", сподели и другият водещ фотограф Петер.

Вижте и част от кадрите за броя, както и по-стари, но емблематични снимки, в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase