Опра Уинфри Снимка: Reuters
fallback

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Реалист

преди 10 години

Аз расизъм в това да кажеш на някого, че не може да си позволи нещо не виждам. Виждам просто нормално отношение на продавач към купувач. Добре дошла на Опра в света на земните и нормалните. И нас ни посрещат така в магазините. Не навсякъде са длъжни да ти лижат з.ка.

96

Кан Крум

преди 10 години

Църната си е направила безплатен PR , защото страда от това,че в Европа не е популярна :(((

95

patica s laina

преди 10 години

До ИвоЗащото по-нагло от бял и християнин няма! Мислят се за господарите на света, но когато Китайците са измисляли барута, европейците са пасели трева!

fallback