Снимка:The Hollywood Reporter

Чанинг Тейтъм и Джейми Фокс не са супергерои, но техният нов филм - „Белият дом: Под заплаха" обещава да се превърне в хита на лятото. Сценарият е описван като микс между "Умирай трудно" и "Еър Форс Едно" и разказва за внезапна атака върху Белия дом от елитен отряд, който планира да плени президента.

Чанинг е в ролята на млад агент от тайните служби, чиято задача е да опази живота на президента (Джейми Фокс). Премиерата на лентата за България е 19 юли. Ето какво споделят двамата актьори за съвместната си работа пред новия брой на и The Hollywood Reporter.

Чанинг Тейтъм:

За Джейми Фокс: "Да бъдеш с Джейми е като да гледаш театър, докато си на снимачната площадка. Той ще влезе в три или четири различни персонажа, а иначе играе президента... Той е най-пълното понятие на думата „артист", което съм срещал през живота си."

За ролята си в „Белият дом: Под заплаха": "Трябва да кажа, че не бях сигурен дали трябва да приема тази роля. Много хора ми се обаждаха и искаха „да сложат пистолет в ръката ми", а Америка е много, много разединена по темата за оръжието в последно време... Но почувствах, че този филм е един добър начин да отбележа някои от проблемите в нашата страна."

За това, че е станал актьор: "Никога не съм планирал да бъда актьор, нито модел. Винаги съм обичал животните и дори работих в един развъдник за кученце и котенца в Тампа, Флорида за около година. По това време си мислех, че може би трябва да си намеря работа като помощник-ветеринар, но честно казано не ми се учеше."

За проекта „Професия: Стриптизьор 2": "Това ще бъде един луд и забавен филм, точно като първия. Все още сме в процес на разработване на проекта. Ще има по-малко драма в сюжета, но самата лента ще бъде заснета с по-голям бюджет."

Джейми Фокс:

За любимия си американски президент: „Срещал съм се и с Бил Клинтън, и с Джордж У. Буш, и с Барак Обама и всичките ги обичам по различни причини. И тримата са мъже, които обичат семействата си... Добри християни. Очевидно е, че с президента Обама имаме най-голямо сходство, защото и аз съм афроамериканец. Гледайки го как се опитва да се справи с всичко, си мисля за него, че е един безстрашен човек, за което наистина го уважавам."

За ролята си на президент на САЩ: "Подобна роля е била отвъд най-смелите ми мечти."

Вижте снимките на двамата симпатяги за изданието в галерията нa Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase