Снимка: сп. V

Живеем във високотехнологичен свят, който се развива с всяка секунда, но все още има хора, които отказват да подчинят живота си на модерните електронни устройства. Един от тях е 55-годишният Принс, който може да си позволи най-скъпите джаджи, но предпочита да комуникира с останалия свят чрез асистентката си.

Музикалната икона застава на корицата на сп. V, където позира за черно-бяла фотосесия с лек ретро привкус. Той се откроява най-вече с помощта на прическата на певеца, наподобяваща афростила през 60-те и 70-те години на миналия век.

Принс винаги е бил специален и малко ексцентричен, така че старомодният му начин на живот не би трябвало да прави впечатление. И все пак богатите обичат да си угаждат, така че редакторите на сп. V останаха леко шокирани, след като научиха, че Принс няма дори iPhone.

„Вие сериозни ли сте? Къде ми е телефонът? Някой да ми звънне! О, не мога да го намеря", възкликна певецът с почти женски глас след въпроса дали притежава модерен мобилен апарат.

След като се отказа да търси телефона си, Принс добави, че не общува с много хора, а разчита връзката между него и останалите да прави асистентката му Рамадан.

„Аз говоря с нея, тя говори с теб, после с Ричард и така нататък. Щом аз ѝ вярвам, значи и ти може да ѝ вярваш", споделя певецът.

В интервюто за августовския брой на медията се засяга и темата за плейбека. Тази година две диви бяха обвинени, че лъжат феновете си по този начин – Бионсе и Марая Кери. Принс смята, че за него лично това е недопустимо:

„Хората идват да ни гледат по 50 пъти. Те не идват просто да чуят някакъв концерт, има и други неща. Музиката те променя. Публиката вече не се задоволява лесно. Не искам да показвам неуважение към никой от колегите, но ние не пеем на плейбек. Нямаме време за това, не правим записи на всичко, че да си отваряме просто устата".

На въпроса кои са любимите песни от неговия репертоар, звездата отвърна с въпрос: „Кое от децата си обичате най-много? Музиката идва от едно място".

Принс определено може да бъде считан за музикална икона. В кариерата си до момента той има 10 платинени албума и около 30 сингъла, които са били по върховете на класациите. Звездата често променя визията си, като винаги акцентира върху излъчването на андрогин и държи да е елегантен и спретнат. Вдъхновение той черпи от Джеймс Браун, Литъл Ричард и Джими Хендрикс.

„Учих се от най-добрите", казва на финал певецът, визирайки влиянието на тези величия както в музикален, така и в моден аспект.

Вижте иконата Принс в галерията на Tialoto.bg. На младоликия му образ би завидяла всяка дама!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase