Патрик Демпси. Снимка: Reuters

Идеалът за мъжете и жените постоянно се променя. Изглежда сега той не съвпада с образа на Дейвид Бекъм или Брад Пит, а с този на сексапилния доктор от „Анатомията на Грей" Патрик Демпси.

Анкета сред британките показва, че те са големи фенки на екранния д-р Дерек Шепърд и цели 33 % са гласували за него като мъж-мечта, пише Daily Mail.

За сравнение Джак Донахи от „Рокфелер плаза 30" е получил 4 процента. Дон Дрейпър от „Момчетата от Медисън авеню" и Роб Старк от „Игра на тронове" са избрани от три процента от анкетираните.

Според британките идеалният мъж задължително трябва да бъде образован. 35 % от участничките са посочили образованието като основна характеристика на техния мъж-мечта. Следват трудолюбието и галантността съответно с 28 и 27 процента. Само един процент са избрали „атлетичност" като топ приоритет.

Ако можеха да променят нещо във своя партньор, дамите са единодушни, че това би била сприхавостта. Почти половината мислят, че напиването е най-големият недостатък на иначе свестен мъж.

Повечето жени са убедени, че мъжът трябва да е постигнал успех, преди да навърши 40 години. А 23 процента смятат, че има време до края на живота си да се докаже като успешен.

Още любопитни новини четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase