Марияна Маркова. Снимка: TV7

Поредната жертва на Къртицата е фенката на Локомотив-Пловдив Марияна Маркова. Тя успя да ядоса останалите участници, след като не се стърпя да пропусне мач на любимия си отбор и така прехвърли значителна част пари в касата на Къртицата. Все пак младата дама не се чувства виновна за футболната си страст. Ето какво още сподели тя пред Dnes.bg.

Очакваше ли, че ще излезеш именно ти?

Очаквах го, но го приех със смесени чувства. От една страна, ми се излизаше, понеже вече два месеца бях част от шоуто, а това е много време. Сега пък не спирам да мисля какво правят съквартирантите. Аз самата обичам да експериментирам. Реших да се включа в шоуто, защото няма общо с другите формати, излъчвани у нас. Битките са много интересни. Кога иначе щях да скоча с парашут или пък да се напъхам в затворено пространство със змии? Точно тези двете мисии ми бяха най-страхотното и най-страшното изживяване.

Успя ли да преодолееш страха си?

Не е сигурно. Едва ли ще се напъхам пак в такова място със змии. Спомням си, че като разбрах задачата, се панирах.

С кого най-много се сприятели в предаването?

С Криси може би, но всъщност гледах с никого да не се сприятелявам. За подобно начинание човек трябва да започне да споделя по-лични неща, а ние нямахме възможност. Тепърва ще видим кой с кого е станал близък.

Много любов има в предаването...

По-добре това, отколкото да има караници.

Кой искаш да е Къртицата?

Икебаната, защото никой не го подозира.

Трудно ли се съжителства с известни хора?

Чувствах го като нещо съвсем нормално. Все пак не е тайна, че имам известни познати. Познавам Тошко, 100 Кила, Николета.

Във визитката казваш, че не искаш да се обвързваш, а от друга страна, искаш семейство.

Аз съм на 23 години. Имаше един човек, който много ме нарани, и сега си почивам. Наблягам на личностното си развитие. Когато имаш толкова силна емоция, тя или ти помага, или ти пречи да се развиваш. При мен се случи второто и сега насочих енергията си именно върху себе си. Уча реклама, харесва ми, но точно в кой аспект ми е силата още не съм разбрала. Карам стаж в телевизията и като че ли търговската дирекция не е моето място. Зад бюро не се виждам.

От какво се вълнуваш?

Експериментирам, ходя на различни мероприятия. Запознавам се с различни хора. Имам всякакви познати, с разнообразни интереси и това ме зарежда. Обичам да ги слушам и разбирам. Така се обогатявам. Иначе най-много експериментирам с косата си. Дори бях с гола глава преди две години.

Семейството ти е във Великобритания, а ти – тук.

Това е мястото, където живеят майка ми и брат ми. Била съм и преди и отново ще ида. Имам разни планове за развитие. Мисля да завърша един курс по грим. Вече завърших такъв за фризьорство. А гримът ме влече, харесва ми. В Англия работят много такива специалисти. Мисля, че е интересно, но за да правиш нещо, първо трябва да го научиш.

До този момент се говореше за теб, че не работиш и не се издържаш сама, а ти всъщност си се заела с учене.

Е, и аз съм работила. Сега не прекалявам с ученето, но искам да се занимавам с нещо, което ми доставя удоволствие и което си заслужава. Не искам да обидя някого, но работата зад бар или сервитьорството не е за мен. Някой да ми вика: „Ей, шш, донеси една вода, бе“ не е моето призвание. Това е работа за 18-19 -годишни през лятото. Поне за България нещата изглеждат така. Няма много работа за младите у нас, а същевременно, когато бях за най-дълъг период в чужбина (месец и половина), много ми липсваше България.

Интересуваш ли се от случващото се в момента у нас?

Нищо не разбирам от политика, но разликата между добро и лошо мога да направя. Иначе не мога да хвана спатиите на политиците. Толкова много са игрите за напреднали, че не се класирам. Ако излязат някакви тайни, които са правени, пак няма да съм сигурна дали да им вярвам.

Как стана футболен фен?

Много малка бях, когато дядо ми ме заведе на стадиона. Баща ми например е от съперниците. Почти всички в Пловдив ходят да гледат футболни мачове. На всяко едно теренче има запалянковци. И не ми се коментира моментът, когато ядосах участниците в „Къртицата“ с мача. Извиних им се и не мисля, че страстта ми трябва да бъде подложена на толкова сериозни критики.

Оттук насетне? 

Първо трябва да видя какво става със семестъра ми. По време на шоуто ми дадоха да си нахвърлям идеи и сега трябва да разбера дали съм на прав път. Също така предстои лято, плажове... Идва ред и на курса ми по грим, с който щях да съм се захванала, ако не беше предаването. А и ще следя с интерес кой е Къртицата. Чакам с нетърпение момента, в който ще ни пуснат да видим как ни е манипулирала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase