Лорин Хил. Снимка: Reuters

Хип-хоп певицата и носителка на "Грами" Лорин Хил бе осъдена на три месеца затвор за укриване на данъци, предаде Ройтерс.

След излежаването на присъдата бившата вокалистка на "Фюджийс" ще прекара още три месеца под домашен арест и девет месеца под наблюдение. Хил ще трябва да плати и глоба от 60 000 долара.

Миналата година Лорин Хил се призна за виновна по три обвинения в укриване на данъци върху приходи от над 1,8 милиона долара, получени в периода между 2005 и 2007 г. Певицата бе изправена пред заплахата от три години затвор.

Хил обясни, че е пропуснала да плати данъците заради натиска, на който е подложена като записващ артист, докато същевременно отглежда шест деца.

В навечерието на произнасянето на присъдата изпълнителката е платила над 900 000 долара от задълженията си. Певицата дължи още 285 000 долара лихви и глоби.

Адвокатът на Лорин Хил - Нейтън Хохман, е заявил, че решението на съдия Маделин Кокс Арлео за тримесечна присъда вместо исканите от прокурорите 36 месеца е справедливо.

Съдия Арлео е посочила чистото съдебно минало на Лорин Хил, шестте й деца и изплатените отчасти задължения като смекчаващи присъдата фактори.

Хил трябва да влезе в затвора до 8 юли. Адвокатът й е поискал певицата да излежи присъдата си на място в близост до дома й в Ню Джърси.

Дебютният албум "The Miseducation of Lauryn Hill" на Лорин Хил, който излезе на музикалния пазар през 1998 г., донесе на бившата вокалистка на популярното хип-хоп трио "Фюджийс" пет награди "Грами", припомня агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase