Снимка: TV7
fallback

Звезди съжителстват с обикновени хора. Скачат с бънджи, търсят ключове сред плъхове. Един от тях е предателят, но той доста добре се прикрива. На 4 април първият заподозрян напусна предаването "Къртицата". Михаил Кирков е вън от играта, след като събра най-голям брой забити копия пред себе си. Срещнахме го непосредствено след излизането му от шоуто.

Изтощаващо ли е да си участник в риалити?

Определено отстрани изглежда доста по-лесно. Най-трудно ми беше да свикна с изолацията, независимо че в базата има двор. Изморява липсата на часовник, на представа за време. Нямаш комуникация с различни хора. Гледаш все едни и същи лица. С тях спиш и ядеш. Неминуемо и несъзнателно в един момент мозъкът започва да бълва глупости и стават всякакви ексцесии.

Очакваше ли, че ще си първият излязъл?

Определено не вярвах, че ще съм първият. Все пак причината, поради която влязох във формата, е екшънът и предизвикателството. Можех да дам доста повече от себе си и наистина съжалявам, защото тепърва предстоят интересните задачи и състезания.

Защо се случи така с теб?

В началото играчите не са наясно как да избират хората, които да отстранят и по какъв начин да познаят Къртицата. Половината от шестте копия, забити при мен, бяха там поради лично нехаресване от страна на трите момичета. Нещата скоро ще се променят - гарантирам! Вчера, докато си стягах багажа, гледах на екран живото предаване и дори видях как по-голямата част от участниците – Николета, Азис и други, съжаляват, че съм напуснал. Това означава, че в момента, в който съм си тръгнал, те са осъзнали какво се случва. И редакторите казаха, че играта ще започне чак след като си тръгнат първите няколко участници. Тогава хората вътре ще осъзнаят какво именно се случва. Лично съм убеден, че изгърмях заради отношението ми към трите млади момичета. Те явно са свикнали на по-голямо внимание, което аз не им дадох. Възприеха го като критика. Не съм дал повод да ме мислят за Къртицата. В състезанията се раздавах на сто процента. Едва ли някой би се справил по-добре от мен, заедно с Деян Донков и Кирил Ефремов. Аз все пак съм от силните играчи.

Тоест получило се е нещо като в други реалити формати, където хората се гониха заради лично нехаресване?

Абсолютно. Хората действат първосигнално, без да го осъзнават. Такава е човешката психика. Ако в тази стая има четирима души, от които един не харесваме, ние ще изгоним не силния играч, който може да ни победи, а този, който ни е най-малко приятен. Поне в началото хората няма да действат стратегически. Тези момичета, които решиха да ме премахнат, са 90-и набор, още са объркани от живота. Нямат опит. За да разбереш кой е Къртицата, сам трябва да си такъв. Да говориш на определени теми, в които да я тестваш.

Какво щеше да стане, ако ти беше Къртицата?

Задължително трябваше да обявя това. Все пак няколко души, включително главният редактор, знаят истината.

А водещите?

Не, Иван и Андрей не са наясно.

В повечето реалитита имаше или само известни хора, или такива, които все още не са познати на обществото. Тук има и от едните, и от другите. С кои ти беше по-лесно да общуваш?

С т.нар. „известни” се съжителства много по-лесно, отколкото с „неизвестните”. Все пак част от тях познавам от преди предаването. Аз не знам към кои да се определя. Звездите са по-готини от телевизионния образ, който изграждат. Деян Донков например е феноменална личност. Като актьор е страхотен, но като човек е толкова широкоспектърен, толкова гъвкъв като характер. Ето още един пример. Всички са свикнали с придирчивия образ на Азис, но всъщност той е един страхотен човек, който готвеше от сутрин до вечер за 20 души едновременно, като в казарма. Все пак той е в един бизнес, в който трябва да държи фриволно поведение, което да дразни хората, защото това е реклама. И Николета е едно готино малко момиче, което тепърва ще се учи как да бъде майка с първото и второто си дете. Много хора се смеят на Деян Неделчев, т.нар. Икебана. Но ако човек изкара с него два-три дена, ще усети, че знае столиците на всички държави в целия свят. Като изпълнител и глас не може да критикуваме таланта му. А и знае как да се държи във всяка ситуация. Имаше скандали в предаването, на които той реагира с желязно поведение. Може много неща да покаже. Да, има си странностите, но в крайна сметка той с това е известен.

А неизвестните?

Специално аз имах проблеми с тях. Едното момиче е завършила психология, но веднъж ми говори някакви неща, за които си помислих: „Олеле, в каква ситуация ме вкара”! С другата девойка се пошегувах и тя, не разбирайки това, започна да се заяжда. Така показа слабост в характера. Момчето, с което се скарах пък, е твърде емоционално, прави се, че от всичко разбира. Така че смятам известните за много по-печени от неизвестните. И това е нормално, защото те знаят как да се държат. Не харесвам хора, които не са наясно как да реагират в определена ситуация и точно затова съм отвън. Нито един от известните не ме номинира. Това обяснява точно думите ми.

Как ще анализираш участието си в предаването?

Прекалено кратко. Моята игра беше супер нахъсана и имах толкова енергия, която исках да покажа. Можех да разцепя всички състезания оттук насетне, да покажа такива неща, каквито само един човек би се осмелил да направи в името на предаването. Но ако тези неща ги бях осмислил навремето и не се правех на толкова отворен, щях да съм още в играта. За съжаление винаги импровизирам. Рядко правя планове, а това е предаване, в което трябва да има стратегия.

Гледал ли си този формат в чужбина?

Не изцяло, но знам, че няма общо с българския. Там участниците са събрани в хотел и им дават задачи, без да са изолирани от света. При нас нещата са различни, тъй като всяко нещо се прави според пазара. Разбираемо е защо е така. София не е България и хората у нас предпочитат да гледат неща, от които в чужбина бягат. За да се гледат състезанията и съревнованията, които са всъщност ценните, трябва да има и излагации, и глупости. Това вдига рейтинга. Едва ли някой се впечатли толкова от скачането с бънджи, колкото от някакви вътрешни скандали. Това показва колко ни е културата. Отдавна се работи върху това положение и вече е постигнато. Човек трябва да има средства, за да си отвори мозъка и да мисли, да разсъждава. У нас хората не могат да изчислят сметките си, та камо ли да осъзнаят нещо по-широко и да разкрият талантите в себе си.

Какъв си извън предаването?

По принцип съм контактна личност. Обичам да общувам с хората, но само с тези, които знаят мярката си и не прекаляват. Все пак съм импулсивен и понякога избухвам. Иначе имам тесен кръг от приятели, които са от ученическите ми и студентските години. Повечето вече имат семейства, но само пред тях се отпускам.

Кой е Къртицата?

Знам кой е, но ако кажа, ще разваля предаването. Ще спомена няколко имена – Кирил Ефремов, Гибона, Деян Донков и Тони Христов. Това са хората, които могат да се справят с тази задача. И който и да е Къртицата, на финала всеки трябва да му стисне ръката. Това е изключително натоварване. За три месеца всеки може да изперка. Само стоенето в тази база е трудно. Тежко е в психическо отношение, не във физическо. Къртицата не трябва да се разкрива и в същото време да е физически подготвен да се справя със задачите, защото може да бъде обвинен. Много е трудно да си в неговата позиция. Предаването е измислено добре. Това е детективско шоу. Дано хората успеят да го оценят сериозно и интелектуално и да не го гледат като жълто събитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 11 години

Тоя модел ли е бил??? По-скоро прилича на охрана.

25

YOyo

преди 11 години

Къртицата е Тони. Категорично.

24

:)

преди 11 години

бил един от силните играчи.....майтап ли си правиш бе пич та теб първи те изхвърлиха даже оня селянин Тодор по добре от теб се спрвя. Азис е къртицата 100%

fallback