Снимка: сп. Vogue

Макар че е с близо половин век по-възрастна от повечето модели, които красят първата страница на Vogue, Тина Търнър успява да прикове погледите със своята забележителна фигура и младежко излъчване.

Певицата е истинска легенда в музикалния свят, а сега ще се превърне и в такава в модния. Дамата е най-възрастната жена, позирала за корица на Vogue. Тя открадна тази „титла" от 62-годишната Мерил Стрийп, която миналата година се появи в американския вариант на модната Библия.

Тина направо сияе в черен панталон и сако на Armani. За съжаление на читателите, тя не показва забележителните си крака, които толкова години са давани за пример на корицата, а във вътрешните страници редакторите са ги „скрили" в дълъг панталон и пола до коляното. Снимките са дело на Калудия Кнопфел и Стефан Инделкофер.

Търнър е име в музикалния бранш, но за нея усилено се заговори и по друга тема. Дамата се отказа от американското си гражданство, за да се сдобие с швейцарско. Тина от години живее в страната на часовниците и банките, където е и любимият ѝ Ървин Бах.

Наскоро изпълнителката на „Simply The Best" сподели пред швейцарския вестник Bild: "Много съм щастлива в Швейцария. Тук се чувствам у дома. Не мога да си представя по-добро място, на което да живея".

Търнър е считана за най-успешните певици на всички времена. Звездата ѝ изгрява в средата на 60-те години на миналия век и оттогава до сега тя е продала над 200 милиона копия от своите албуми. Тя е носителка на 8 награди „Грами" и продала повече билети за концертите си от всички соло изпълнители в музикалната история до момента.

Наричат я баба Тина заради годинките ѝ, но на страниците на Vogue тя ни най-малко не прилича на баба. Вижте снимките в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase