Снимка: сп. L.A. Confidential
fallback

Мери Джей Блайдж е една от тъмнокожите певици, които заслужават признание. Дамата има тежко детство, но успява да превъзмогне миналото и по някакъв начин да превърне творчеството си в силно социално, което да обърне внимание на проблемите не само в предградията.

Блайдж се поддава на изкушението на дрогата и алкохола, които заобикалят всички звезди. Дълго време тя е в плен на пороците, ала със силна воля успява да се спаси. Дамата не иска да свърши като Уитни Хюстън и признава, че нейната смърт ѝ е оказала сериозно влияние.

В новия брой на сп. L.A. Confidential Блайдж е ослепителна. Тя показва сила и увереност, присъщи на всеки изстрадал човек, измъкнал се от калта. А ето и нейните откровени признания за:

За това, че е била насилвана: „Бях на 5 годинки. Да, бях на 5. Не искам да изпадам в детайли. Беше нещо, което наистина много ме нарани. Все още понякога се чувствам така. Когато вярвам на някого, отварям цялото си сърце за него. И когато доверието ми е предадено, се затварям в себе си. Много ми е трудно да се справя с това – с малтретирането – и понякога минавам през това отново. Но не мога да живея повече така. Това си е истински затвор".

За трудното си минало и справянето с различни зависимости: „Това, което направих е да се науча да пия, което не проработи. Пиех, за да се социализирам и за да прикрия неща, които ме тормозеха. Пиех, за да се отърва от депресията. Да замажа вината, срама, изоставянето. Веднъж просто осъзнах, че трябва да спра. Смъртта на Уитни Хюстън наистина ме докосна дълбоко. Нейната смърт е още една причина, поради която спрях. Не мисля, че с кариерата ми е свършено, а виждах как тя не бе в състояние повече да пее".

За това какво е повлияло на творчеството и на нейната личност: „Животът. Това е животът. Ето че говорихме за това какво се е случило, когато съм била на 5. Този тъмен момент... Случи се само веднъж, но след това имаше още неща, които се случиха в детството ми. Мрачни моменти, които доведоха до депресия и наркотици. Това, че баща ми не беше до мен, беше ни изоставил, а мама не знаеше как да се справи с това. Не че не ни обичаше, тя просто беше прокълната. Имаше и толкова други мрачни моменти, за които дори не искам да говоря. Дадох на света толкова много и въпреки това остана още толкова помия. Но всички тези неща ме научиха да бъда силна. В миналото тези неща почти ме убиха, но аз успях. Справих се с тях".

Вижте снимките на Мери в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

stevo

преди 11 години

До kuku Добра е , но не гледам МТВ , сигурно е пяла в онези протестански хорове , много негърско звучене , идва ми в повече.

20

!!!

преди 11 години

До хората по-долу абсолютно сте прави,повечето хора в България сякаш мразят тези ,които са по-успяли от тях,а пък ако е чернокож се изспиват какви ли не обиди,без значение колко е талантлив човека,какъв е какво е преживяла,но тя злобата си е лоша за този ,който я изпитва ,така че всеки да му мисли...иначе както казах и по-долу Мери е класа :) и айде стига с тоя разсизъм комплексари :)

19

neverever

преди 11 години

До Elll: Никога не забравяй къде се намираш! И теб ще изядат - от злоба, завист и простотия, въпреки че си бяла. Те стават в 6 посреднощ, не си виждат децата, работят за някой друг и дори се гордеят с това - какво очакваш от такова "племе"?!

fallback