Кейт Мидълтън. Снимка: БТА

Всеки месец различни сайтове, вестници и списания правят най-разнородни класации на различните качества на известни дами. На базата на тях френският в. "Фигаро" е определил кои са отличничките на отиващата си 2012 г.

В списъка на отличничките е актрисата Дженифър Лорънс, която беше определена за най-желаната жена от читателите на сайта Аскмен. Красавицата от "Игри на глада" обаче има в тази насока достойна конкуренция в лицето на модела Кейт Ъптън, обявена за най-сексапилната жена от списание "Джей кю". Същата дама има и най-сексапилните задни части, според в. "Сън".

По показателя сексапил Кейт обаче има силна конкуренция в лицето на английската певица Тулиза Контоставлос, която беше обявена от сп. "Фор хим" за най-секси жена на годината. Моделът Бар Рафаели е първенец в списъка на най-горещите жени на сп. "Максим", пише БТА. Не става ясно дали под най-гореща се разбира само сексуалния подтекст или и топлината на характера.Певицата Бионсе беше избрана за най-красивата измежду 100-те най-влиятелни личности на света на сп. "Тайм".

В списъка на отличничките попада и шейсет и една годишната нигерийка Фолоруншо Алкиджа. Тя не е чак толкова сексапилна като гореспоменатите дами, но е най-богатата цветнокожа жена в света, според икономическото списание "Венчър Африка". Алкиджа е мажоритарен акционер в нигерийския петролен и газов гигант Фамфа ойл лимитед.

Британската херцогиня Кейт, съпругата на принц Уилям пък е отличничката на годината в дисциплината най-добре облечената дама, според сп. "Венити феър". Очаква се в идните месеци тя да победи и в категорията за най-добре облечената бременна дама. Според сп. "Холивуд рипортър" пък най-влиятелната жена в света на шоубизнеса е Ан Суини, която е един от директорите на филмовите студия Дисни.

Актрисата Кирстен Стюарт пък е най-скъпоплатената холивудска звезда, според сп. "Форбс". Сред отличничките е и германският канцлер Ангела Меркел,която беше определена от сп. "Форбс" за най-влиятелната жена в света.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase