Снимка: sxc.hu

Най-богатата жена в света, австралийката Джина Райнхард, предизвика истински медиен скандал, публикувайки своя статия. В нея тя обвинявайки средната класа, че не прави достатъчно, за да подсигури бъдещето си. Дали тя наистина има право?

Стив Сийболд, автор на книгата „Как мислят богатите хора“, прекарал почти три десетилетия в интервюиране на най-богатите хора по света. Неговата цел била да разбере какво отличава именно тези хора от всички останали.

1. Хората от средната класа смятат, че парите са коренът на всяко зло. Богатите хора мислят, че бедността е коренът на всяко зло.

Според Стив мозъкът на обикновения човек е промит, защото смята, че богатите хора просто имат късмет или са изкарали парите си по нечестен начин. Всички знаят, че парите на гарантират щастие, но те правят живота на хората по-лесен и приятен.

2. Хората от средната класа мислят, че егоизмът е порок. Богатите хора смятат, че егоизмът е добродетел.

Богатите хора се стремят да постигнат щастие Те не се преструват, че искат да спасят света, пише още Сийболд. Според него, ако човек не се грижи сам за себе си, няма как да помогне и на другите.

3. Хората от средната класа имат „лотариен манталитет“, а богатите притежават манталитет за бързо действие.

4. Хората от средната класа мислят, че пътят към богатството е постлан с висше образование. Богатите хора смятат, че е важно човек да придобие специфични познания.

Много богати хора нямат висше образование, но това не им е попречило да постигнат успех.

5. Хората от средната класа се стремят да имат добри старини. Богатите хора мечтаят за бъдещето.

6. Хората от средната класа виждат парите през очите на емоцията. Богатите мислят за финансите логично.

7. Хората от средната класа печелят парите си, работейки нещо, което не харесват. Богатите хора следват своята страст.

Една от най-умните стратегии на милионерите е, че правят това, което има харесва и намират начин да получават пари за него, пише още авторът.

8. Обикновените хора си поставят ниски очаквания, за да не бъдат разочаровани. Богатите хора обичат предизвикателствата.

9. Хората от средната класа вярват, че трябва да направят нещо, за да забогатеят. Богатите вярват, че трябва да бъдат нещо, за да забогатеят.

10. Хората от средната класа мислят, че трябва да имат пари, за да направят нещо. Богатите хора използват парите на другите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase