Снимка: сп. Esquire

Шон Пен е име, което не се появява често на страниците на таблоидите. Бившата му съпруга Мадона говори с добро за брака им, който приключва през 1989 г., но 52-годишният актьор призна, че не се е чувствал обичан от никоя от жените си.

След развода си с Робин Райт актьорът изчезва от светския живот, докато не се забърква в кратка афера с прясно разведената тогава Скарлет Йохансон.

В момента личният живот на звездата е загадка, която той отчасти разкрива в януарския брой на сп. Esquire. Какво вълнува актьора и какво е правил през годините разберете от неговите думи.

А ето и какво казва :

За инцидента, който преживя сина му преди няколко години: „Синът ми претърпя инцидент със скейтборд преди няколко години. Това се случи, преди да навърши 18, сега е на 19. И докато той се възстановяваше, взимаше морфин, който му носеше облекчение. Това бе осем месеца след развода ми и бях доста объркан и депресиран и тогава това скапано нещо се случи. Сега е напълно здрав, няма поражения на мозъка, макар че му правиха операция. Има само няколко белега.

Но беше тежък период. Той отиде при майка си, след като прекара шест месеца с мен. И тогава си помислих: Уау, сега мога да ходя по срещи. И започнах да излизам, да посещавам барове и да пия, като приключвах нощта пиян у дома. И на четвъртия ден си казах: Мога просто да си лежа в леглото по цял ден и да гледам телевизия. Нямам нищо, нямам какво да правя". Дъщеря ми е на 18 години и си върши нейните неща, синът ми е при майка си. Тогава си пуснах телевизора и видях какво се случва след земетресението (в Хаити)"

За Хаити: „Това е страна, която никога никога не е била богата и не е била икономически добре и за капак ѝ се случи тази трагедия. Но същевременно показа голяма сила. Мисля, че всички трябва да се поучим от нея. Това е част от културното наследство, което може да бъде споделено между отделните държави.

За това как е убедил хората да дарят пари за Хаити: „В началото просто ги изнудвах. Казвах им, че ако не дарят пари за еди-какво си, ще отида в CNN и ще разкажа еди-какво си на света. И понякога ме ругаеха, което беше смешно. Забавно е да гледаш един сълзлив актьор и да можеш да му се смееш. Най-лесното нещо на света е да накараш някой да не подпише чек. И това не е никак забавно за тези, които се нуждаят от пари".

За променящата се филмова индустрия: „Когато бях тийнейджър, се влюбих във филмите. Бях вдъхновен от много продукции, но сега не се финансират такива. Драматично е. Заклещен съм в бизнес, като съм влюбен в идеята за целия възможен процес по създаването на един филм. Само че сега не правят филми, само ги представят".

За актьорите, които харесва: „Аз не съм от тези актьори, които взимат много пари. Но когато се замисля за хората които са ми почти набори – Даниел, Филип, Хавиер, Джош, Джесика Честейн... си казвам: " Тези хора са класици. Като се замисля за тези хора и веднага ми идва идея. Дайте ми камера!".

За екссъпругата си Робин Райт: „Няма нищо срамно в това да си признае човек, че има нужда от любов. Когато погледна назад към моите връзки, виждам, че не съм бил обичан. Бил съм просто заблуден.

Когато се разведеш, след това виждаш цялата истина, която ти е убягвала и си казваш: Какво, по дяволите, съм правил толкова време в този брак? Как съм могъл да вярвам, че човекът отсреща инвестира в тези отношения?". И това е едно истинско унижение във всеки смисъл.

Вижте тъжното лице на самотника Шон в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase