Снимка: сп. Manhattan

Следващата година на голям екран ще се появи филм, който ще разтърси много души. Една от най-големите британски икони във всеки аспект на тази дума е Лейди Даяна, чийто образ ще бъде пресъздаден от 44-годишната Наоми Уотс.

„Да играя принцеса Даяна бе най-трудното нещо заради напрежението, което усещах. Всички имат някакви очаквания и смятат, че я познават и това ми бе трудно", споделя актрисата, която засне фотосесия за новия брой на сп. Manhattan.

"Не исках да ме обвиняват в мимикрия – това би било най-лошото нещо. Опитах се да извадя есенцията на нейната същност. Това е наистина важно за мен", разказва още за ролята си Уотс.

В лентата ще бъде пресъздаден и романсът на починалата трагично принцеса с пластичния пакистански хирург Д-р Хаснат Кан, който ще бъде изигран от Навийн Андрюс („Изгубени").

За медията Наоми позира като една истинска принцеса във феерични рокли. Тя слага черно бяла рокля с паднало рамо, която подчертава фигурата ѝ и стига до земята. А след това преминава към розовата флорална гама в едно истинско бижу на Valentino. На един от кадрите красавицата позира и с черна пола на Dior и копринена бяла блуза.

Дамата е майка на две прекрасни момчета, които са от дългогодишния ѝ приятел Лив Шрайбър. На въпроса дали няма най-накрая да се оженят, Наоми е категорична: „Брак? Защо да поправяме нещо, когато не е счупено?".

Александър (5) и Самюел (4) са любимците на мама и те са една от причините тя да се колебае дали да приеме ролята на Лейди Ди. „Страхувах се от сравненията, които идват, когато играеш иконична фигура. И заради нейната памет и начинът, по който загина... това ще провокира много неща. Не искам да разстройвам момчетата. Надявам се да бъдат ОК с това."

Уотс е малко по-ниска от принцеса Даяна и допълва, че това е само едно от нещата, които ги различават. „Не сме на една височина, не изглеждам като нея, макар че дадохме най-доброто от себе си с помощта на грима, перуките и дрехите", казва актрисата.

Вижте снимките на прелестната Наоми в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase