Къванч Татлъту. Снимка: Reuters

Турската телевизионна звезда Къванч Татлъту се ожени за дългогодишната си приятелка Азра Акън, която е бивша Мис Турция и Мис Свят 2002 г., съобщи ”Ал Арабия”, който се позовава на турски медии.

Къванч и Азра да сключили брак в Холандия. Азра е холандска гражданка и така и Къванч ще получи холандско гражданство. Благодарение на това Къванч ще може да отърве войнишката служба, която в Турция е задължителна. Притежаващите чуждо гражданство турски граждани могат да откупят военната си служба.

Къванч и Азра са заедно от доста време. Двамата на няколко пъти се разделяха и след това пак се събираха. За Нова година си направиха романтично пътешествие във Венеция.

Няколко месеца след това двойката публично обяви, че са се разделили "окончателно и завинаги".
Раздялата обаче трая кратко и през април двамата пак се събраха. Според техни приятели Къванч и Азра са лудо влюбени един в друг.

Татлуту, познат на българските зрители като Мехмед от сериала "Перла", е най-печелившият сред младите турски актьори. Той печели както от участие в тв сериали, така и от рекламни филми.

Станал популярен отначало в Турция със сериала "Перла", след време славата на Къванч се разнесе в арабските страни, както и в България.

Азра Акън е туркиня, родена в Холандия. В момента тя води дело срещу известния турски продуцент Еркан Йозерман. Тя го обвини, че отправил обидни думи по неин адрес на публично място, наричайки я "холандска девойка от предградията", "нещастница", че е "унищожила всеки сериал, в който се появила", че не разбира как тя въобще е станала Мис Свят. Азра иска 50 000 турски лири обезщетение от Йозерман, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase