Феликс Баумгартнер на среща с главния секретар на ООН Бан Ки Мун Снимка: Reuters
fallback

Светът на красивите и богатите обърна внимание на Феликс Баумгартнер.

След скока му от ръба на Космоса нито едно списание не пропуска изявите на екстремния спортист и дори го сравняват с Арнолд Шварценегер.

"Феликс Баумгартнер прекрати с екстремния спорт и от известно време насам се е заел да изследва нови светове. Славата на скочилия от 39 километра височина австриец му осигурява дълготрайно място в обществото на звездите. И изглежда той се наслаждава на това на пълни обороти", пише немското издание Handelsblatt.

43-годишният австриец обикаля от токшоу на токшоу, а когато няма ангажименти в телевизията, е преследван из нощен Ню Йорк от папараци и младежи, търсещи неистово автографи.

На 14 октомври Феликс Баумгартнер скочи от ръба на Космоса, на 39 км надморска височина, със скорост 1342 км в час и премина през звуковата бариера. Свободното падане продължи 4 мин. и 19 секунди. С постижението си австриецът постави световен рекорд. Над 8,3 милиона души гледаха на живо скока му от стратосферата.
„И от Космоса австриецът се приземи в света на известните личности“, пише още немският Handelsblatt.

Oще по темата
„Вече разбрах какво е да си топ знаменитост“, споделя самият Баумгартнер в личния си профил във Facebook, където той има над 1 милион фенове.

Амеркански и австрийски издания пишат, че екстремният парашутист вече е в лигата на изгряващите звезди, редом до други световноизвестни имена. Името на рекордьора вече измества и по-коментирани дотогава имена като Бритни Спиърс или Ким Кардашиян. Папараци го следят неуморно и публикуват снимки от посещенията му в любими кафенета, ресторанти или магазинчета.

Но изглежда Баумгартнер не се дразни от прекорменото внимание, насочено към него. Дори напротив. Той се наслаждава на това с пълна сила.

Наскоро австриецът се срещна и с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който нарече Баумгартнер „най-смелият мъж на планетата“.

„Сега е Вашият шанс да Ви науча как се скача с парашут“, шегува се световният рекордьор с генералния секретар на ООН. Дали той ще се възпозлва от предложението, остава засега под въпрос.

В личен план, Баумгартнер изглежда, че е стъпил здраво на земята. Тригодишната му връзка с бившата Мис Долна Австрия (2006) Никол Йотл изглежда, че е стабилна, а в жълтата преса се говори вече за скорошна сватба и деца.

Засега Феликс Баумгартнер ще се съсредоточи върху това да работи като пилот на хеликоптер в Калифорния и Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 11 години

Нема ли да го поканят във ВИП Брадър

29

Анонимен

преди 11 години

Така и баба знае, номера е да скочиш без парашут и скафандър!

28

до корлеоне

преди 11 години

Стига глупости! Това са пари на часта компания, която си прави сметката колко ще изкяри от вложението си. А колко може да се направи за бедните и болните в БГ, ако вместо да хвърляме милиарди в АЕЦ , ги дадем на същите тези бедни и болни.

fallback