Наследниците на Елизабет Тейлър са прибрали $210 млн.Снимка: Reuters

Елизабет Тейлър задмина Майкъл Джексън и вече е най-печелившата мъртва знаменитост през изминалата година, предаде Ройтерс.

Според сп. Forbes Тейлър е спечелила 210 млн. долара, като голяма част от средствата са дошли от търга на нейните бижута, костюми и произведения на изкуството.

Кралят на попа, който почина през 2009 г., е вече на второ място с печалба от 145 млн. долара, следван от Елвис Пресли с 55 млн. долара.

От търга на вещите на Елизабет Телър са събрани 184 млн. долара. От продажбите на парфюма й White Diamonds са постъпили 75 млн. долара. Останалата част от парите са от продажбата на недвижимо имущество и филми.

Въпреки че легендарната актриса изпревари Майкъл Джексън, прогнозите на Forbes са през следващата година Кралят на попа да се върне на първата позиция в класацията на най-добре печелещите мъртви звезди.

В списъка преобладават имената на филмови звезди и музиканти, но на седма позиция редом с името на Мерилин Монро е класиран … Алберт Айнщайн. Нобеловият лауреат е спечелил 10 млн. долара.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase