Братът на Майкъл Джексън - Ранди. Снимка: Reuters

Битката за милионите на Майкъл Джексън не спира. Кланът Джексън продължава да оспорва завещанието на Краля на попа, опитвайки се да се домогнат до богатството му, пише Асошиейтед прес.

Този път атаката дойде от Ранди Джексън. В изявление по кабелна телевизия той заяви, че документът, написан през 2002 година, бил фалшифициран. Но тези свои твърдения братът на Майкъл трудно ще може да докаже в съда, още по-малко да анулира завещанието и да отстрани изпълнителите му,пише БТА.

В предишно писмо Ранди и трима от роднините му призоваха попечителите на наследството на Джако да се оттеглят и застъпиха тезата, че завещанието е било фалшифицирано. Те смятат, че семейство Джексън било прекалено съкрушено след кончината на Майкъл, за да може да оспори последната воля на певеца, който остави всичките си авоари на майка си Катрин и на трите си деца - Принс, Парис и Бланкет.

Никой друг от клана нямаше право да се докосне и до цент от богатството на Краля на поп музиката след кончината му. "Тогава не можахме да осъзнаем това, което днес за нас е очевидно. А именно - че завещанието е фалшиво, измамническо и недействително!", пише в писмото, подписано от Ранди, Джърмейн, Джанет и Реби Джексън.

В сряда Джърмейн Джексън отново потвърди, че напълно застава зад писмото, но изрази съжаление, че то е станало публично достояние. Кланът Джексън, изключен от завещанието, оспорва последната му страница. На нея стоят подписите на трима свидетели, според които Майкъл собственоръчно го е подписал на 7юли 2002 година в Лос Анджелис.

Но близките му твърдят, че този ден Джако е бил в Ню Йорк в квартала Харлем, заедно с преподобния Ал Шарптън. Присъствието на Майкъл на тази среща била документирана на видеоматериал.

Завещанието на Краля на попмузиката било депозирано и прието от съдията Мичъл Беклоф през ноември 2009 година. Законният срок за оспорването му е 4 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase