Снимка: Louis Vuitton

Легендарният боксьор Мохамед Али се превърна в модел за новата рекламна кампания на модния лейбъл Louis Vuitton. Ексспортистът позира с 4-годишния си внук – син на дъщеря му Лайла Али. Хлапето е сложило боксовите ръкавици и дава заявка, че иска да върви по стъпките на знаменития си дядо.

Слоганът на кампанията е: „Някои звезди ти показват пътя. Мохамед Али и една изгряваща звезда". Снимките са дело на фотографката Ани Лейбовиц.

„Мохамед Али е велика личност – една истинска боксова легенда и много повече. Горди сме, че се съгласи да се снима за кампанията. Прекрасният портрет на него и внука му въплъщава идеята за приемствеността между поколенията, която е ключова за марката Louis Vuitton", каза изпълнителният директор на лейбъла Ив Карсел.

Преди Мохамед лица на модната линия са били Боно от U2, Кийт Ричардс и София и Франсис Копола. Миналата година Анджелина Джоли представяше бранда, като снимките за рекламната кампания бяха заснети в Камбоджа, откъдето е осиновеният ѝ син Мадокс и където преди 12 години снима „Томб райдър".

Годината започна с много силно присъствие на мъжете в модния свят. Наскоро Брад Пит стана лице на аромата Chanel No 5, а Дейвид Бекъм бе първият мъж със солова изява на корицата на британското Elle.

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase