Снимка: сп. The Hollywood Reporter

Марион Котияр е удивителна френска актриса, която доста късно привлече вниманието на Холивуд.

Дамата е притежателка на Оскар, Сезар и Златен глобус. Най-голяма слава печели с участието си в лентата Едит Пиаф: Животът в розово", влизайки в образа на певицата. Други популярни филми с нейно участие са: „Най-дългият годеж", „Голяма риба", „Детски игри", „Добра година", „Любов във въздуха" и „Врабчето", Обществени врагове.

Марион не присъства често на червения килим, но в родината си Франция е истинска атракция. През 2006 г. тя е обявена за национална забележителност, след като е избрана за най-чаровната актриса на своята страна.

Вниманието към нея насочва сега американското сп. "The Hollywood Reporter", което я поставя на корицата на последния си брой. В медията Марион разказва повече за себе си и издава кои са любимите ѝ филми – класики далеч от познатите екшъни и фантастики. А ето и какво казва за:

За порастването си: Наистина не заех как ще се развие животът ми. Не харесвах нищо в себе си – как изглеждам, личността ми... Бях много, много ядосана. Израснах в едно предградие на Париж. Това съм аз. Както казват в САЩ – „Аз съм си все още момичето от Бронкс".

За това, че не е свикнала да бъде обградена непрекъснато от папараци: Бях бременна в 4-ия месец и бях в една пробна да меря дрехи. Погледнах към корема си и тогава ме снимаха. Беше ужасно. Наистина ми се повдига от тях.

За пътуването ѝ до Конго, където участва в инициатива на „Грийнпийс" за опазване на природата: Първите дни бях напълно депресирана. Мислех си, че няма начин да спасим тази гора. Но сега смятам, че има начин, стига да го пожелаем силно.

Кои са 7 от любимите ѝ филми: The Great Dictator (1940 , Великият диктатор), It's a Wonderful Life (1946, Животът е прекрасен), I Am Cuba (1964), The Party (1968, Партито), The Elephant Man (1980, Човекът-слон), The King and the Mockingbird (1980, Кралят и птицата), Tandem (1987, Тандем).

Вижте цялата фотосесия в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase