Тулиса Контоставлос. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британската певица и актриса Тулиса Контоставлос се пребори с конкурентки като Черил Коул и Риана за челното място в класацията на мъжкото списание FHM за 100-те най-сексапилни жени в света, съобщи Контактмюзик.

Коул и Риана са класирани съответно на втора и трета позиция след Тулиса, която се изявява като съдия в шоуто "Х-Фактор".

Победителката споделя, че е очарована и същевременно изненадана от постижението си.

"Благодаря много на всички, гласували за мен. За мен е чест да бъда начело в класацията, а и е доста стимулиращо за самочувствието ми. Гордея се със себе си и с това, което съм. Фотосесията за сп. FHM е най-сексапилното нещо, което съм правила", казва Тулиса Контоставлос, чиито снимки ще бъдат публикувани в юнския брой на изданието.

Изборът на певицата и актриса за най-сексапилна жена в света е поредното признание в една успешна за нея година. Като съдия в шоуто "Х-Фактор" тя постигна победа като ментор на "Литъл Макс" - първата група, печелила формата.

Контоставлос се готви за самостоятелна изпълнителска кариера. Дебютният сингъл "Young" от албума й "The Female Boss" излиза по-късно през месеца. В класацията на FHM за 2011 г. тя изобщо не участваше, а през 2010 г. заемаше 15-о място.

Най-високо класираната в тазгодишната листа на сп. FHM дебютантка е ирландската манекенка Джорджия Салпа, която заема пето място.

Челната десетка на 100-те най-сексапилни жени в света се допълва от Роузи Джоунс, Кейти Пери, Меган Фокс, Кийли Хейзъл, Мила Кунис и Емили Атак.

В класацията са включени и сестрата на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън – Пипа(11-о място), Скарлет Йохансон (30-о място), Анджелина Джоли (31), Бионсе (38), Джесика Алба (41), Оливия Уайлд (53), Бритни Спиърс (59), Дженифър Анистън (79), Тейлър Суифт (99) и други.

Пълният списък на най-горещите жени на планетата може да бъде видян на сайта на списанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase