Снимка: sxc.hu
fallback

Във вашата кариера несъмнено ще ви се случи да кажете някоя глупава реплика на колега или шеф, за която да съжалявате след това. Няма идеално хора и не винаги сме концентрирани на 100% върху думите си. Не сме роботи, а хора и понякога казваме неща под действието на емоциите, които не сме премислили добре. Но кои са нещата, които ако произнесем пред шефа си, може да имат неблагоприятни последствия? Вижте списък с тях:

„Невъзможно. Това не може да бъде направено." Дори задачата, която ви е възложена да ви изглежда невъзможна за изпълнение, не изказвайте толкова категорично мнение, защото е признак на безразличие и липса на каквото и да е усилие за постигане на целта. Най-добре помислете как да убедите с логични аргументи шефа си кое трябва да бъде променено в проекта.

„Това ли е най-доброто, което можаха да измислят?" Тази реплика казана по отношение на подготовката за някако корпоративно събитие или парти пред колеги и евентуално стигнала до ушите на шефа ви, няма да се отрази добре на репутацията ви. Тези думи подценяват усилията, положени от някой, най-вероятно мениджъра ви, да организира някаква дейност извън офиса. Казани със саркастичен тон, те са далеч от градивната критика и много по-близо до подигравката. Така директно си пробивате път към „черния списък" на шефа ви.

„Това не е мой проблем!" Тази реплика предполага,че ваш колега или шеф са изправени пред някакво затруднение и имат нужда от съдействие. Такъв директен отказ е признак за липса на екипност и социални умения у вас. Ако сте затрупани с работа и няма как да поемете още един ангажимент, кажете го по любезен начин, така че да бъдете разбрани правилно.

Вижте остабалите реплики в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

И вече безработен

преди 12 години

Шефе жена ти прави ужасен секс....

35

Анонимен

преди 12 години

Чудя се, ако му кажа "Шефе, ти си голям... ***!", дали ще съжалявам после?? За това не става дума в статията.

34

do 34

преди 12 години

i az iskam da se sblija.6 mi digne6 li na zaplatata.nali si ot mnou razkrepostenite

fallback