Ащън Къчър. Снимка: Reuters
fallback

Актьорът Ащън Къчър е 500-ият космически турист, направил резервация за полет с "Върджин галактик", обяви собственикът на компанията Ричард Брансън, съобщи Асошиейтед прес.

Желаещите да опитат екстремното преживяване трябва да платят 200 000 щатски долара за билет. В списъка с бъдещи космически туристи има още холивудски знаменитости, предприемачи от цял свят, учени, астрономи.

"Върджин галактик" е в окончателния етап на изпитанията на туристическите си космически полети.

Компанията ще изстреля космическия си кораб от космическия център "Америка", построен в пустиня в Ню Мексико. Очаква се търговските космически полети да започнат догодина.

Туристи на "Върджин галактик" ще летят с шестместен космически апарат, който прилича на малък самолет. Той ще бъде прикачен за кораб-майка. След като достигнат на определена височина, по-малкият апарат ще се освобождава и ракетите му ще бъдат запалени за суборбитален полет.

Всеки турист ще разполага с два големи прозореца, един отстрани и един отгоре. Два малки двигателя ще позволяват на двамата пилоти да правят маневри.

Предвижда се полетите да продължават 2 часа и половина, от които около пет минути в безтегловност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

Днес.бг, абе Вие на палячовци ли ни правите? Много добре знаем, че с Ким Кардашян става нещо, а Вие мълчите, защо?

33

Анонимен

преди 12 години

Towa za ruskoto оръжие си е измишльотина, руското оръжие никога не е изпробвано в реална война, а само на книги и хартииики, пък както знаем руснаците са добри в писането на глупости и конспиративни теории. Само си спомням как се прибраха от афганистан като победени и оставиха там десетки хиляди пленени, а САЩ окупираха териториите им за броени часове, нещо което направиха и в Ирак и в Сърбия. Да казваш, че нещо което не е пробвано в реални условия е най доброто в света си е малоумно.

32

Анонимен

преди 12 години

f-22 си е на въоръжение и си изпълнява рутинни мисии, докато руския аналог е на чертожната дъска и руснаците се чудят как да му направят електрониката, чак договр с Индия сключваха за доставка на електроника. Чернобил гръмна и отнесе цялата сграда и капака на реактора, като изведе в атмосферата тонове радиоактивни отпадъци, Руснаците със седмици криха лъгаха мазаха, и убиха десетки хиляди още при ликвидирането на аварията. Фукушима не е гърмяла ..колко човека загинаха при ликвидирането ?.. :)))

fallback