Снимка: сп. Vogue

Актрисата Ума Търман позира пред обектива на Питър Линдберг в специално приложение от февруарския брой на сп. Vogue Italia.

Съблазнителната визия на Ума е заснета в черно и бяло, а по градските улици актрисата се откроява сред тълпата, облечена в дрехи от пролетните колекции на Yves Saint Laurent, Sportmax, Prada, Dior и др., избрани от стилистa Майкъл Филоуз.

"Търся по-интересни и значими роли, в които могат да се вложат и духът, и тялото. Търся също така проект, на който да бъда продуцент. Чета много сценарии и се надявам скоро да мога да стартирам "Куклен дом", пиесата на Хенрих Ибсен, в нова модерна версия...", споделя актрисата, известна като една от най-интелигентните жени в кино бизнеса.

"Фотографът, който просто обича жените", така пък е наричан Питър Линдберг. Роденият през 1944 г. в Полша Линдберг е първият фотограф, който включва сюжетни линии в своите модни редакционни статии.

Неговата емблематична сесия с Хелена Кристенсен за италианския "Vogue" през 1990 г. поставя началото на повествователния подход в модната фотография.

Как Питър Линдберг вижда Ума Търман може да види в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase