Снимка: Victoria's Secret

Стане ли въпрос за чернокожи модели на хоризонта веднага се появяват неповяхващите образи на Наоми Кембъл, Тайра Бенкс и Иман.

Ако има такова нещо като моден олигопол, то тези три красавици са го оглавили от години, като са се превърнали в безпардонни кралици на красотата.

Искате горещ шоколадов модел за своето ревю? Просто викате Наоми. Искате прочута водеща, която учи момичетата как да си играят на модели – Тайра е насреща. Искате пример за жена без възраст – викаш Иман и нищо друго не ти е нужно. Трите определено здраво са стиснали властта. Или поне бяха. Досега.

От известно време на хоризонта се появи едно ново, свежо, шоколадово лице, което набира все по-широка популярност. Името й е Шанел Иман, което си е съвсем истинско и изобщо не го е откраднала нито от едната, нито от другата модна икона.

Родена е през 1990 година в Атланта, Джорджия и с мода започва да се занимава още от 13 годишна. Интересното й лице е плод на смесването на азиатски и африкански гени – майка й е полукорейка, а баща й – афроамериканец.

През 2006 година Шанел заминава за Ню Йорк, където се записва за участие в шоуто „America's Next Top Model".

Тя става и лице на Ford Models, като без време печели престижното 3-то място в контеста „Supermodel of the world".

След това магията става и Шанел започва се появява на кориците на Vogue, Elle, i-D, Harper's Bazaar, Lula и по модните дефилета на модните къщи Balenciaga, Versace, Yves Saint Laurent, and Stella McCartney.

Тинейджърката е поканена и като лице на марки като Bottega Veneta, GAP, Ralph Lauren, Express и DKNY.

Истинският успех спохожда младата Шанел миналата година, когато око й хвърлят от гиганта Victoria's Secret.

Не минава много време и тя се превръща в един от най-свежите им и актуални ангели.

Едно е сигурно – за Шанел тепърва ще чуваме. А сега ви предлагаме да влезете в галерията на Tialoto.bg, за да се запознаете с нея лично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase