Общ преглед

 

България може би е страната с най-много конкурси за Мис на глава от населението. Всеки град, университет, че дори и столичните квартали си имат свои избранички. За еротичните вариации едва ли ще ни стигне цял ден да изброяваме. Ако демографската криза продължи в същия темп, до няколко години на всеки мъж у нас ще се пада по една миска.

Повечето конкурси бълват „пушечно месо” за популярни и не толкова бизнесмени и рядко имат нещо общо с надпревара за красота.

Конкурсът „Мисис България” обаче е по-различна категория, тъй като на сцената дефилират омъжени и успели жени, чиято цел не е да се превърнат в поредните златотърсачки.

На фаталното 13-о издание водещата Маги Желязкова представи 15 кандидатки за короната, като сред претендентките бяха мениджъри в западни компании, офтамоложка, сътрудничка в Сметната палата, анализаторка на капиталови пазари.

Състезанието се проведе в три тура, като жените дефилираха в официални рокли и актуални ежедневни облекла. Най-интересен бе вторият кръг, в който съпрузи, деца, родители и приятели разказаха любопитни случки от живота на красавиците. Една от претендентките, Филипа Джерманска, която работи като хип-хоп инструктор и е майка на три дъщери, се оказа, че вече има и внуче.

Жури, в което личаха имената на победителки в конкурса през годините, спонсори и медии, избраха своите фаворитки.

Най-престижната корона – на Мисис България Вселена 2011, бе сложена на главата на една от най-известните български модели – Венета Харизанова.

Тя бе избрана за най-красива омъжена жена само година след като сключи брак с дългогодишния си приятел, бизнесмена Емил Маринов. Веднага след като получи титлата, красавицата искаше да сподели радостта си именно със съпруга си, но той предпочете да остане в сянката на Венета и скромно да не демонстрира вълнението си пред гостите в клуба.

Нейни подгласнички станаха Мисис България Европейски съюз 2011 Катя Роуз, Мисис България Земя 2011 Александрина Иванова и Мисис България Свят 2011 Венелина Милева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase