Снимка: Reuters
fallback

Актрисата и активист Дарил Хана е била арестувана за кратко при протестите край Белия дом срещу плановете за изграждането на петролопровод на стойност 7 милиарда долара, съобщи Ройтерс.

Протестиращите смятат, че петролопроводът с дължина 2700 километра, наречен Кейстоун Екс Ел, ще увеличи зависимостта на страната от фосилните горива. Тръбата ще преминава през шест щата в САЩ до рафинерии в Тексас.

Хана е отказала да се подчини на полицейско разпореждане да се премести и е била отведена в ареста. Актрисата е освободена, след като е платила глоба от 100 долара. Като екоактивист Хана не за първи път се сблъсква със закона.

Актрисата е позната на почитателите на киното с ролите си във филми като "Плясък", "Блейд Рънър" и "Убий Бил".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

кики

преди 12 години

Атаката на 16 метровата жена. хм.

27

Gio

преди 12 години

...в продължение на предходния ми коментар - лично премиера се пердаши в гърдите, че няма да позволи на такива соларни инвеститори да хабят земеделската земя и след това заминава на голф игрището в Балчик..? Отговорете ми, Гагарин, ако имате информация...

26

Gio

преди 12 години

Гагарин, а Вие замисляли ли сте се защо позволяват на някой бизнесмен да строи в зона от Натура 2000 още на първа инстанция, а другите пращат на ОВОС, която струва огромни пари и след това му отказват? Защо един може да построи огромно голф игрище върху хиляда декара плодородна земеделска земя, а на човек, който иска да построи соларна електроинсталация, да произвежда чиста електроенергия върху един декар, му създават огромни проблеми..?

fallback