Джереми Айрънс във филма "Лолита". Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Дамите не трябва да се сърдят, когато опипват задните им части и трябва да проявят по-голямо чувство за хумор, защото това е приятелски жест", твърди актьорът Джереми Айрънс в интервю пред Radio Times Magazine.

62-годишният носител на "Оскар" каза, че всяка жена, знаеща цената си, не трябва да приема враждебно подобни аванси.

"Повечето мъже са жизнени и енергични. Ако те си сложат ръката на това място, жените трябва да се справят. Това е начин на общуване. Не можем ли да бъдем и ние приятелски настроени?", заяви британският актьор.

Твърденията на Айрънс със сигурност ще вбесят феминистките, които и без това се оплакват, че дамите непрестанно попадат в ситуации на сексуален тормоз на работното място. Но разкрепостените схващания на Джереми със сигурност ще се сторят разумни на хилядите мачовци, които считат, че политическа коректност е отишла твърде далеч и е стерилизирала човешките отношения.

Именно срещу нея възнегодува Айрънс в радио интервюто си.

"Политическата коректност отиде твърде далеч. Много от властимащите си нямат работа, така че си измислят закони, за да оправдаят службите си. Мисля, че това е цирей, който сам ще се спука!"

Джереми Айрънс от 33 години е женен за актрисата Шинейд Кюсак, с която поддържа отворен брак. От нея актьорът има двама синове – Сам на 32 и Макс на 25. Джереми винаги е твърдял, че е в човешката природа хората да желаят да имат възможно най-голям брой сексуални партньори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase