Общ преглед

 

За Кинофестивала в Кан звездните красавици пристигнаха с по няколко куфара, пълни с тоалети. Все пак това е второто най-значимо събитие в света на киното за годината след церемонията по връчване на наградите "Оскар", съобщиха в. "Дейли мейл" и в. "Комсомолская правда".

Според изданията още първият ден се е превърнал в сериозно изпитание и за холивудските актриси, и за техните стилисти.

Ума Търман например само за един ден успя да демонстрира три запомнящи се тоалета.

Русата звезда от "Убий Бил" прекара весело времето преди началото на фестивала в компанията на Робърт де Ниро, с когото са в журито, определящо носителите на основната награда "Златна палма". За да си побъбри с Де Ниро пред бутилка хубаво вино, Ума Търман сложи тъмна копринена рокля на червени цветя.

Тоалетът с кимоно ръкави в японски стил прекрасно подчертаваше стройната фигура на 41-годишната звезда.

На откриването на Кинофестивала в Кан обаче Ума Търман заложи на бялото. Първо по време на официалната фотосесия Търман позира пред фотографите в прилепнала по тялото къса бяла рокля, украсена с нежна бродерия на цветя, дело на дизайнерите Долче и Габана.

Вечерта звездата дефилира по червения килим преди премиерата на филма "Полунощ в Париж" на Уди Алън в тоалет от атлас и с пера, като бял лебед и с право си заслужи признанието за кралица на вечерта. Уникалната рокля е на модна къща "Версаче".

За втора кралица на Кан беше обявена актрисата Салма Хайек. През деня заедно с колегата си Антонио Бандерас тя представи новата анимационна лента "Котаракът в чизми". Пред фотографите Хайек позира облечена цялата в кожи. Коженият тоалет в червено с необичайна кройка беше украсен с цветна гирлянда, закрепена на раменете. Чудото на дизайнерското изкуство беше изработено за звездата от модна къща "Гучи".

Изборът не е изненадващ, тъй като съпругът на Хайек - Франсоа-Анри Пино, е собственик на бренда. От сватбата си с него актрисата носи само дрехи с марки, които принадлежат на мъжа й.

Вечерта Хайек смени кожите с великолепен перлено-сив тоалет. За разлика от колежката си, която премина сама по червения килим, Бандерас бе придружаван от съпругата си, актрисата Мелани Грифит, облечена в черна рокля. Тя също бе заложила на тоалет с цветна украса по раменете, очевидно последен писък на модата през този сезон.

Цветни елементи не липсваха и по бялата дневна рокля на Рейчъл Макадамс. Вечерта за дефилето по червения килим Макадамс бе предпочела червен тоалет от дантела. Също на дантела, но бяла, беше заложила индийската актриса Айшвария Рай, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase