Кметът Славчо Атанасов раздава подаръци. Снимка: БТА

Световноизвестната етнопевица Ищар, която пристигна на двудневно посещение в България, обяви, че ще прави дует с български изпълнител, каза самата тя в Пловдив.

Тя пристигна в Града под тепетата с бял „Мерцедес” и 20 минути закъснение. Ищар беше посрещната от кмета на града Славчо Атанасов, който й лепна една целувка за „добре дошла”, след което двамата се запътиха към залата за среща с журналисти.

"Радвам се от топлото посрещане в град... как се произнася правилно”, попита Ищар преводачката си в началото на брифинга.

След едноминутното й изказване думата взе пловдивският кмет Славчо Атанасов, който изреди кои знаменити изпълнители са посетили града по време на неговия мандат.

След около 10 минути кметът се сети, че на пресконференцията трябва да говори и певицата и й даде думата.

След още две минути я прекъсна, за да й поднесе подаръците – албум с историята на Стария град, фолклорен диск с песни на ансамбъл „Тракия” и Почетния знак на Пловдив. После поиска автографи – един за него и един за приятел.

"Идеята е прясна, решена съм да запиша песен с български певец, но в момента не мога да разкрия подробности”, обяви в словото си родената в Израел певица.

В Пловдив Ищар се срещна със стотици свои фенове, на които раздаде автографи.

Таня е една от първите почитателки на изпълнителката, която се докосна до своя идол.

"Много е красива, талантлива и умее да усеща вътрешната красота на хората. Написа ми името и се подписа”, разказа развълнувано пред Dnes.bg младото момиче.

В България етнопевицата ще изнесе три концерта през лятото. На трети юни е в София, на пети – във Варна, а на шести ще пее в Пловдив.

На тръгване от Пловдив Ищар сподели, че ще подкрепи кандидатурата на Града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase