Клуни се чуди защо ще го викат като свидетел. Снимка: Reuters

Актьорът Джордж Клуни намира за странно, че го свързват с разследването срещу италианския премиер Силвио Берлускони, защото се е срещал с министър-председателя само веднъж, пише "Дейли Телеграф".

Преди ден стана ясно, че Клуни може да бъде извикан като свидетел в процеса срещу Берлускони. Холивудската звезда попадна в списък със 78 души, които адвокатите на Берлускони искат да призоват като свидетели по делото следващата седмица.

Берлускони е обвинен, че е платил за секс на еротичната танцьорка Карима Ел Махруг, известна като Руби, когато била на 17 години. Самият той отрича обвиненията.

Танцьорката заявила пред разследващите, че Клуни и приятелката му Елизабета Каналис са присъствали на едно от партитата на Берлускони, на което била и тя. И Руби, и 74-годишният политик милиардер твърдят, че сбирките били напълно невинни.

В изявление до медиите Джордж Клуни изрази недоумението си, че може да бъде извикан като свидетел.
„Изглежда странно, тъй като съм се срещал с Берлускони само веднъж в опит да осигурим помощ за Дарфур“, обяснява актьорът.

Според публикация в италианския вестник „Кориере дела Сера“ от миналия месец прокурорите вече са говорили с Елизабета Каналис, която е отрекла, че тя и Клуни са ходили на парти на Берлускони.

Още по темата

В списъка на адвокатите на италианския премиер са още външният министър Франко Фратини, други представители на кабинета, шоугърли и телевизионни знаменитости, които са били чести гости на купоните на Берлускони.

Делото "Рубигейт" започва на 6 април. Прокуратурата обвинява Берлускони, че е правил секс със "значителен брой" проститутки. Те твърдят, че жените участвали в „бунга-бунга“ оргиите във вилата на премиера. Самият той категорично отрича да е плащал за секс и твърди, че партитата му били нормални приятелски вечери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase