Британският топмодел Наоми Кембъл ще се омъжи за руския милиардер Владислав Доронин в началото на декември в египетския град Луксор, твърди местният вестник „Ал Ахрам“.

Сватбата щяла да се състои в древноегипетски храм, а пищните тържества с участието на стотици световни звезди щели да продължат два дни – 7 и 8 декември.

40-годишната Кембъл, наричана „черната пантера“ и „черната перла“, и 47-годишният руснак ще сключат брак в храма, посветен на бога на слънцето Амон Ра, който е от ХІV век пр.н.е., предаде ИТАР-ТАСС.

На сватбата са поканени няколкостотин знаменити гости, сред които звезди от Холивуд, дизайнери и модели. Медения месец младоженците планирали да изкарат също в Луксор в един от най-луксозните хотели в Египет – Old Winter Palace.

Той е построен през 1886 г. в британски колониален стил и се е превърнал в легенда, пише РИА Новости. В него са отсядали знаменити пътешественици, историци, кралски особи.

Хотелът е увековечен от Агата Кристи в един от романите й.

Владислав Доронин и Наоми Кемпъл се запознават през февруари 2008 г. и още през есента се заговори за предстояща сватба, припомня NEWSru. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase