Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американски учени изследваха кръвни проби, взети от рок музиканта Ози Озбърн и съставиха неговата генетична карта, пише The Daily Mail.

Установено е, че бившият лидер на Black Sabbath е потомък на неандерталци и на древни римляни, загинали при изригването на вулкана Везувий на 24 август 79 г.

Освен това има и доказателства, че музикантът е далечен роднина на руския император Николай ІІ и на британския крал Джордж І. А също е кръвно свързан и с известния американски престъпник от 19 век Джеси Джеймс.

Коментирайки резултатите от работата на учените, Ози Озбърн заяви, че те до голяма степен не са изненадващи. Намеквайки за изпълненията си след употреба на алкохол и наркотици, музикантът се пошегува, че за сродството му с неандерталците отдавна знаят съпругата му Шарън и полицаите в много страни.

Специалистите са проучили и феномена на дълголетието на Озбърн, който и самия себе си многократно е наричал „медицинско чудо“.

По думите на музиканта той няма разумно обяснение за причините да е все още жив.

Изследователите са констатирали, че Озбърн е много по-издръжлив от средностатистическия човек, а възможностите на неговия организъм да се справя с последиците от употребата на алкохол и наркотици превъзхождат средните показатели.

В момента Ози Озбърн се старае да живее здравословно под наблюдението на лекари и съпругата си. Преди години музикантът можеше да изпие по четири бутилки коняк на ден и едновременно с алкохола приемаше наркотици, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

вергил

преди 13 години

в неговия род предците му яко са пиели.Докато аз ако изпия двеста грама концентрат и на другия ден съм много зле.Но дядовците ми изобщо не пиеха алкохол,а баща ми умерено-по една-две бири.Но колкото и някой да държи на пиене,рано или късно това се отразява на организма.

25

вергил

преди 13 години

Общо взето не се учудвам че има родствена връзка с английския крал и руския цар,защото европейците произхождаме от общи прародители.Колкото до издръжливостта му на пиене-това лесно се обяснява с ензимите,които разграждат алкохола.И е генетично обусловено-ако предците са му упротребявали много алкохол,органзима им е свикнал да произвежда повече ензими,които да разграждат алкохола.И това се е предало в поколението.Аз имам колега който изпива по над литър концентрат без проблем.Но в неговия род

24

Кор

преди 13 години

Ози е чичо на Софи Маринова, искам до отбележа...но е и твърде вероятно да има нещо с македонците...

fallback