Световната музикална легенда сър Елтън Джон ще дойде в България през месец октомври тази година.

Звездата идва по покана на бижутерийната компания "Шопар". По време на престоя си у нас Елтън Джон ще изнесе концерт пред 300 подбрани ВИП-гости в Сандански, уточнява БГНЕС.

Като най-вероятна дата за партито се посочва 14 октомври, което съвпада с рождения ден на председателя на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода "Девин" АД Стефан Шарлопов, който също така е и крупен хотелиер (справка в регистрите на АПИС, бел. ред.).

Въпросната дата не е отбелязана в календара с концерти на звездата в официалната му страница, най-вероятно защото се касае за частно парти.

Елтън Джон е на челни места в списъка на най-скъпите звезди, които пеят на частни партита. Миналата година, по информация в британските медии, певецът е прибрал хонорар от 2.5 млн. долара за 30-минутен концерт на сватбата на британски мулти милионер.

Сър Елтън Джон се смята за най-великият съвременнен британски певец, пианист и композитор. В над четиридесетгодишна кариера той се радва на световна известност, достигнала своя връх през седемдесетте години на миналия век. Елтън Джон е продал над 250 млн. албума и над 100 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители на всички времена.

Досега сред най-големите имена, които са идвали у нас за частни партита е Джо Кокър, който пя на сватбата на собственика на АКБ Форес, дълбоко познатия на широката общественост Николай Банев и съпругата му Евгения – изпълнителен директор на фирмата му Русалка Холидейс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase