Подмладяващите инжекции с ботокс направихаха Никол Кидман приличаща на... прилеп, твърдят експерти-козметици на конференция в Австралия.

По-рано Кидман изпъкваше сред Холивудските звезди с къдравата си рижава коса, бяла кожа и лунички.

Сега тя вече има типичното лице за звездите с прилизана назад коса и идеално гладка кожа, пише вестник The Daily Mail.

Един от експертите, оценяващи работата на пластичните хирурзи, направо каза, че резултатите от операциите само ще отблъснат другите жени от такива радикални методи за възстановяване на красотата.

Доктор Мартин Брон откровено добави, че сега лицето на Кидман прилича на муцунка на прилеп.

Брон изказа пред колегите си съображенията си по този въпрос на конференция в австралийския град Куинсланд.

На мнението на лекаря може напълно да се вярва, защото самият той ръководи голяма клиника за подмладяване в Канада, използвайки технологията на инжекциите с ботокс.

И до сега Кидман се гордее с това, че не е прибягвала към изкуствени методи за подмладяване. “Аз съм съвсем естествена, каза тя в едно от последните си интервюта. – Нямам нищо изкуствено нито на лицето, нито където и да е”.

Доктор Брон обаче споделя съвсем друго мнение и смята, че Кидман “с ентусиазъм” използва пластичната хирургия.

Според него, с помощта на ботокса актрисата си е докарала ефекта на парализа на лицевите мускули, благодарение на което лицето й е застинало.

Лекарят предполага, че актрисата прибягва до инжекции с ботокс всеки път една – две седмици преди важно мероприятие с нейно участие.

Именно затова на тържественото събитие по връчване на наградите на Американската киноакадемия лицето на актрисата изглеждаше така странно, сякаш са го замразили.

Брон внимателно е изучавал мимиките на лицето на актрисата по време на награждаването с Оскари. "Кидман всячески се стремеше да покаже радостта си, даже крещеше, но лицето й съвсем не е живо", казва канадският козметик.

Докторът добави, че за по-естествен вид трябва да се правят инжекции с ботокс два-три месеца преди голямото събитие. Той също така не препоръчва на актрисите да използват ботокс в по-големи количества.

Брон добави, че това невнимателно използване от актрисите на съвременните методи на медицината само подрива бизнеса на козметиците.

Достатъчно е да се вгледаш в неестествено застиналото лице на Кидман, за да се откажеш от използването на ботокса въобще.

След конференцията доктор Гейбриел Касвел добави, че влиянието на ботокса се забелязва най-добре върху челото на актрисата. Тя добави също, че в момента Кидман вече се е отказала от използването на този метод за подмладяване заради бременността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase