Сашка Васева стана майка за втори път. Снимка: Булфото
fallback

Сашка Васева стана майка на момиченце, което тежи едва 1600 грама. За щастие, раждането стана в болница Свети Лазар, която разполага с единственото неонатологично интензивно отделение, разкрито в частна болница в страната.

Сега бебето е в специализиран кувьоз, който позволява превенция на мозъчни усложнения и избягване на неблагоприятни неврологични усложнения вбъдеще. Жизнените показатели на новороденото се следят непрекъснато. Състоянието му е стабилно и педиатрите се надяват, че съвсем съвсем скоро майката ще може да го вземе.

Раждането акушираха д-р Валентин Николов и д-р Ивет Райчева. По желание на майката екип на лабораторията е съхранил стволови клетки от пъпната връв на новороденото в специализираната банка към болницата. За Сашка Васева това е второ дете, след седемгодишния Христо-Никола. Момиченцето носи името Христина - Елена и е кръстена на баща си и на бабата на Сашка. Бременността на Дупнишката Мадона вдъхва кураж на хиляди жени, които искат да родят, независимо от обстоятелствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ma4o

преди 13 години

sa6ke ne pei ne tancuvai ama se 4ukai

33

Por Manolof

преди 16 години

taq tlysta lelka koi q nabedi za zvezda wee

32

Николай

преди 16 години

Не виждам нищо звездно в тая жена. Кой решава че е звезда не знам. С нищо не блести за да е звезда - по скоро е една обикновена лелка.

fallback