fallback

 Министерството на финансите съставя бюджета, който впоследствие се одобрява на много инстанции. Целта е да се направи възможно най-точната прогноза. Големи отклонения спрямо прогнозата означават, че някой не си е свършил добре работата. Това каза доц. д-р Ангел Марчев, инвестиционен анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Регулярните излишъци означават, че някой регулярно не оценява правилно възможностите на икономиката да генерира приходи към държавата".

Подобряването на инвестиционния климат е набор от мерки, които включват съкращаването на администрацията и подобряването на данъчните условия, обясни Марчев.

"2.7 млрд. лв. е излишъкът до края на септември, а 2.4 млрд. е събраният данък общ доход".

Инвестиционният анализатор коментира и предложенията за въвеждане на таван на цените на стоки от първа необходимост.

"Популистките изказвания за контролиране на цената на хляба и всички форми на ограничаване на печалби са особени опасни в момент, в който са необходими чуждестранни инвестиции в страната. Външните инвестиции трябваше да са 5 пъти повече".

Търговските вериги работят предимно със стоки от първа необходимост. Ако се наложат подобни ограничения, те ще напуснат България, заяви той.

Гледайте и видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

СЕГА ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ ЩЕ ИМА ПАРИ И ЗА ПЕНСИИ И ЗА ЗАПЛАТИ.МЕНДА СТОЯНОВА ВЕЧЕ ЩЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПО-ДОБЪР Бюджет.

8

Анонимен

преди 5 години

До Браво 7Чакай си седнал. Щом цифрата е 2.7 мл значи са били 5.4 мл но са преразпределени по там едни джабове, кесии и портфейли! :))))))

7

Браво

преди 5 години

Очаквам да паднат тока, парното и водата, и данъците.Чакам!

fallback