Снимка: архив, Reuters
fallback

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Говорителката на Държавния департамент Джен Саки заяви, че Русия е изпратила още танкове и друга бронирана техника на територията на съседката си. Тези набези са знак, че вероятно е започнало контранастъпление под руско ръководство в източните градове Донецк и Луганск, заяви тя.

Саки също така изрази безпокойство от бунтовническите атаки в югоизточния пристанищен град Новоазовск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, че съобщенията за нови руски военни набези на украинска територия трябва да се изяснят, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Последните съобщения за присъствие на руски войници на украинска територия трябва да се обяснят", е заявила Меркел на Путин. Тя е подчертала, че Русия носи голяма отговорност за деескалацията и охраната на границите си, съобщи говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Информацията за активизирането на руски военни при границата с Украйна не отговаря на действителността, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това не са нови изявления, те се правят редовно. Русия редовно опровергава тези информации", заяви Песков.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Просто истината

преди 9 години

Администрацията на Обама смята, че Русия води ново военно контранастъпление в Украйна, предаде Асошиейтед прес.---------------------Тя администрацията на САЩ смяташе ,че и Ирак има ядерно оръжие, че боинга е свален от руснаците , че отровния газ в Сииря е пуснат от Асад , че снайперите на майдана са от Беркут, че хората в Одеса се самозапалиха , а най -вече , че в Украйна няма цивилни жертви и ,че няма война...КРАВАРИЯ = КРАВАРСКА ПОЛИТИКА

118

Просто истината

преди 9 години

До АнонименА на "Периметър ", другото му име е "Мъртва ръка" ... няма измъкване ...съветска технология ...а както е известно, съветските защитни разработки са най -добрите ...САЩ/ Кравария вече знаят , дори да извършат изпреварващ ядерн удар и да избият цялото руско население ...ответен удар ще има ..."Периметър" се гирижи за това.

117

Кирил

преди 9 години

Тясната специалност на Руснаците са фашистите. В Украйна са най- големите и единствено изявени фашисти в СССР. Това е видно от втората световна война. Тези фашисти нямат никакъв шанс. Ще ги избият до крак. Парадоксалното е, че САЩ ги подкрепят или по- скоро им казват каво да правят. За каква ценностна система говорим или може би става въпрос за американска "Демокрация"- отвратително.

fallback