Снимка: Istock
fallback

Ако трябва да определим една връзка като успешна, определящи са не само продължителността, но и способността на партньорите да се справят с трудностите. Как да постигнете това?

Подхождайте към проблемите като екип

Преодоляването на трудностите в живота често означава да работите за постигане на споделени цели с нагласата „в това сме заедно“. Може да не сте съгласни с всичко и може да се наложи да направите някои компромиси, ако искате да продължите към споделеното ви бъдеще. Въпреки това, да знаете, че си пазите гърба по време на промените в живота, може да бъде мощно лекарство да ги преодолеете заедно. Може да ви помогне и да направите списък с проблемите, пред които сте изправени в момента, и да обмислите възможни решения като двойка.

Преосмислете целите на връзката си

Стресовите времена понякога изискват преоценка на състоянието на връзката ви. Може би е време да помислите за индивидуалните си цели и общите си цели като двойка. Когато обмисляте връзката и целите си, задайте си следните въпроси: „Подхождаме ли към конфликта по здравословен начин – или избягваме конфликт?“; „Кои от нашите основни ценности и цели съвпадат – и кои не?“; „Нуждаем ли се още от работа в нашия стил на общуване?“; „Какви комуникационни техники са били успешни за нас в миналото?“

Въпреки че може да е болезнено, не всяка връзка може да премине през трудни времена. И двамата партньори трябва да бъдат проактивни и да положат усилия, за да направят връзката успешна. Ако смятате, че връзката ви ви причинява повече вреда, отколкото радост, или че съдържа фундаментални несъвместимости, които не могат да бъдат преодолени, може би е време да преоцените състоянието на връзката си. Решенията са възможни, когато и двамата партньори: са съпричастни към нуждите на другия, споделят основни ценности, посветени са на справянето с предизвикателствата на живота като екип.

Източник: 7 съвета да поддържате мозъка в кондиция 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Трифон 39

преди 56 минути

Ако възлюбения харчи безотчетно 70% от приходите си това зле ли е за връзката. За един приятел питам. Той отчет на никого не дава, под безотчетни смятай че на може или не сака да каже къде ги е потрошил.

6

Т 39

преди 1 час

Дамата ако не иска да се вози в Голф 2ка да купи нещо по тежко и да вози тя своя възлюбен, да се еманципира, той пък може да готви :) Еманципация ::)

5

Анонимен

преди 1 час

'Умирането като дърво' е метафорично казано то символизира невъзможноста,нежеланието да се преместиш както и загниването на 1 място (точно като дърво) за именно тези, които не са успели да се откъснат от неподходящата среда.В нея те ще гният безутешно унищожавайки потенциалът си.Вие сте толкова, колкото стигат мечтите и действията Ви.Ако не си готов да рискуваш за да получиш и имаш необикновеното ще трябва да се примириш и задоволиш с масово обикновеното гниене.

fallback