Снимка: Istock

Връзките се нуждаят от много повече от любов, за да процъфтяват и да са щастливи. Когато не полагате достатъчно усилия и влезете в коловоз на ежедневието, има вероятност да започнете да живеете като съквартиранти вместо като партньори в любовта. Има някои признаци, които издават, че сте повече съквартиранти, отколкото половинки в любовна връзка. Ако допуснете да заживеете като съквартиранти, без да направите нещо, за да промените този факт, рискувате да провалите връзката си изцяло.

Кои са признаците, че живеете повече като съквартиранти? Ето 6 от тях.

1. Страстта я няма.

Страстта е показател за здравината и силата на любовната ви връзка. Ако не изпитвате никакво физическо влечение към партньора си и сексът за вас е по-скоро задължение, отколкото удоволствие и близост, имате сериозен проблем. Липсата на страст е един от първите и най-явни признаци, че живеете като съквартиранти и просто споделяте едно пространство.

2. Спрели сте да сте игриви заедно.

Спомнете си как сте се закачали в началото на връзката си, гонели сте се из дома ви, прегръщали сте се и сте се гъделичкали, като деца, които си играят и се смеят заедно. Това време ви се струва толкова далече и сякаш е било в друг живот. Ако вече не сте игриви заедно и не изпитвате желание да закачате партньора си, както и той вас, това е признак на съквартирантска връзка, не любовна.

Източник: 6 признака, че живеете като съквартиранти 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase