Снимка: Istock
fallback

Живеете ли живота си? Бихте ли могли да се наречете щастлив човек? Щастието е абстрактно понятие, което трудно може да се дефинира точно. Но може би може да се определи с това, че когато сме щастливи, ние се чувстваме на мястото си, живеем живота си.

Кои обаче са знаците, че не живеем живота си?

Прекомерно осъждане на другите

Първият признак, че не живеете живота си, е постоянното и прекомерно внимание към другите хора. Наблюдавате ги в социалните мрежи или реалния живот, проявявайки силно любопитство към техния живот. Това може да са ваши познати, приятели, колеги и т. н., дори непознати. Критикувате тяхното поведение, визия и т. н., насочвате енергията си в това да ги следите, вместо да подобрите своя живот.

Зависимост от мнението на други хора

Това е още един знак, че не живеете живота си. Когато човек е силно зависим от мнението на другите, той е много лесен за манипулиране. Може например да бъде принуден да извършва действия, които дори не иска да прави, но все пак ще ги направи. Не умее да поставя и защитава лични граници. Това може силно да попречи както в личния, така и в професионалния живот.

Затова е важно да се вслушате в себе си и да се научите да поставяте комфорта и желанията си на първо място. Основното нещо е да разберете, че в живота си вие сте единственият творец, следователно да го живеете по нечий съвет, заповед или желание е неразумно и напълно ненужно.

Източник: Знаци, че не живеете живота си  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Трифон 39

преди 4 часа

При мен го има само 5 -пристрастяването към адреналина, мангизите, харченето им и коването на дъски. Ба обрах лозето, кой дошъл дошъл, другите догодина. Бих написал колко тона набрах, но НАП слуша ... :)(:

6

Анонимен

преди 8 часа

Ами ако ни е писнало да се съобразяваме с мисленето на другите и вече сме се наместили в зоната си на комфорт? Макар ако си възрастен да се предлага да излезеш от нея :) Как пък нещо нормално не написа тази.

5

Наблюдател

преди 9 часа

Половината българи покриват според мен 4 от 5 признака. Аз лично покривам 2-3. Та се чудя живея ли живота си или не....

fallback